Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 3. 2009 8:49
Dobrý den, prosím o radu. Přišel zamnou známý, že chce daňové přiznání, že podnikal už jenom v lednu, ale už neměl žádné příjmy, pak byl na pracovním úřadě a od dubna byl zaměstnán u firmy. Když jsem chtěla po něm potvrzení o zdanitelých příjmech, tak mi řekl, že mu ho nechtěli vydat (firma krachuje, nevyplacené mzdy, neochota...). Mzdovce jsem si tam volala a ta mi řekla, že daně udělala sama. Když zjistila, že v lednu byl ještě na živnosťák, tak spanikařila. Na otázku zda ji mám dodat aspoň čestné prohlášení, že už neměl příjmy. My zase řekla, že ji něco asi takového u ní podepisoval. Známý si to samozřejmě už nepamatuje. A teď prosím o radu, zda to mám tak nechat být nebo co jiného dělat? Nerada bych, aby měl kvůli zmatkům v té firmě problémy. A jak udělat sociální a zdravotní? Nerada bych něco udělala špatně a s tímhle jsem se nikdy nesetkala.
Děkuji za veškeré odpovědi a rady!!