Pro kované děkuji-výpověď

• (neregistrovaný)

20. 3. 2009 10:51

Dobrý den, prosím mlžete mi sdělit jak postupovat?
    Zaměstnanec ve zkušební dobe v PP
    Včera se sebral a odešel domů v polovině směny po rozhovoru s vedoucím, který mu sdělil,že jeslti si myslí, že na dílně není práce ať jde a přitom kdyby chtěl neví kam pro samou práci skočit.
    Nakázal mi napsat včera výpověď podle § 66 /zkušební doba/
    ale nemohla jsem mi ji dát neboď zaměstnanec prostě odešel ze směny aniž by to někomu nahlásil. Výpověď je napsaná včera ale on mi dnes donesl neschopenku,takže propustit nemůžeme?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 3. 2009 11:13

R.K. (neregistrovaný)

Re: pro kované děkuji-výpověď
      Jen pro pořádek - výpověď ve zkušební době neexistuje (jde o zrušení PP ve zkušební době).
      Jinak - v prvních 14 dnech DPN zaměstnavatel nemůže pracovní poměr ve zkušební době zrušit. Po uplynutí těchto 14 dnů ano.

• 20. 3. 2009 14:43

J (neregistrovaný)

V momentě kdy odešel domů, stačilo napsat, že tímto dnem končíte PP ve zkušební době a poslat.Zrušení PP by bylo platné a pokud by následný den přinesl PN , bylo by to už v ochranné lhůtě.

• 20. 3. 2009 14:46

pája

Taky záleží na tom, zda ten vedoucí je oprávněn jednat za zam-tele v pracovněprávních věcech a dále jak přesně mu to formuloval, protože kdyby formulace odpovídala úmyslu zrušil PPve zk.d., tak nedostatek písemné formy sice vystavuje zam-tele nebezpečí postihu, ale má to platnost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).