Re: Dodat přihlášení manžela jako spolup
mám zkušenost s Břeclavskou pobočkou, že když jsme to chtěli udělat tak to - nevzali to a dopočítali penále za neplacené zálohy z vedlejší činnosti ikdyž po podání přehledu byla 0. A ani na žádost o prominutí penále neslyšeli a pořád v přehledu chtějí penále z nenplacení záloh - KOCOURKOV-
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 3. 2009 11:06
Nemáte prosím někdo zkušenost, jak zareaguje sociálka na skutečnost, že jsem se dneska rozhodla (kvůli výhodnějšímu placení záloh na sociální a menšímu doplatku soc. za rok 2008) přihlásit manžela jako spolupracující osobu dělící se o příjmy a výdaje? Uplatním na něj spolupráci jen 20% příjmů a výdajů, tudíž mu vyjde čistý příjem 50.000 Kč, tudíž nedosáhl rozhodného příjmu a nemusí tak platit ani zálohy ani nic doplácet. Na finančáku mi ho zpětně přihlásili od 1.1.2008 (prý je jem to jedno) a s tím potvrzením z FÚ půjdu na sociálku a předložím jim manželův příjem ze zaměstnání více než 96.000 Kč. Myslíte, že mi to sežerou?