Re: nemoc po RPP v OL
Ano, postupujete správně , ZDP žádné zvláštní jiné prohlášení, než Prohlášení daňpoplatníka nevyžaduje, v něm tyto všechny okolnosti poplatník prohlašuje a podepisuje.V praxi často mzd.účetní vyžaduje zvl.prohlášení proto, že chce mít jistotu,že protože většinou zam.podepíše a Prohlášení nečte.
takže to je jen z důvodu,aby čestně prohlásili,že neměli tito za-nci v době nemoci v OL žádný příjem? (že nikde nepracovali?) abychom měli tuplovaně podepsáno,že byli v době nemoci bez příjmu? když nebyli na úřadě práce? oni jsou pořád zaměstnaní u nás ale jsou nemocní (v OL) takže zjišťujeme jestli ještě nepracují jinde v době té jejich nemoci? chápu to správně? díky
Asi jste mě nepochopila dobře - naopak, takové prohlášení je jaksi navíc. Dává se podepsat Prohlášení daňového poplatníka, v něm podepisuje všechno a tím i to, co po něm Vaše kolegyně chce.
Paní Jiřino, jednalo se o ZL,který si dokládáme k daňovce a né čestné prohlášení (omlouvám se za špatně položený dotaz) a je to proto,abychom měli doklad a věděli,že v této době jeho nemoci v OL po RPP byl u nás pořád jakoby vedený, i když už v OL po RPP. Jedná se pouze o evidenci tohoto za-nce.je to doklad k ročnímu zúčtování,že nikde jinde v době nemoci nepracoval a nebyl ani na ÚP. snad jsem to formulova správně.je to pochopitelné?
Ano, postupujete správně , ZDP žádné zvláštní jiné
ášení, než Prohlášení daňpoplatníka nevyžaduje,
>v
něm tyto všechny okolnosti popla lašuje a
depisuje.V praxi často mzd.úč vyžaduje
vl.prohláš
estně prohlásili,že
neměli tito za-nci v době nemoci v OL žádný příjem?
že
ikde nepracovali?) abychom měli tuplovaně
sáno,že
yli v době nemoci bez příjmu? když nebyli na úř
r oni jsou pořád zaměstnaní u nás ale jsou
mocní
OL) takže zjišťujeme jestli ještě nepracují jinde
bě té jejich nemoci? chápu to správně? díky
ochopila jsem vás, jen jsem chtěla přesněji
>>vědět,proč to ta kolegině od za-nců chtěla,že je to
vlastně
tuplované.Jak říkáte, v daňovce to za-nec jasně
podepisuje (že souhlasí,že neměl žádný příjem).díky
Já myslím, že k neschopenkám zakládala to prohlášení
>>>>proto, aby měla jistotu, že nenastoupili do jiného
>>>>zaměstnání (v tom případě by totiž nemohli uplatnit
>>>>neschopenku u Vás v ochranné lhůtě, ale museli by ji
>>>>dát
vému zaměstnavateli).
no, přesně tak. po mně toto prohlášení chtěla paní
ze
iálky, když tady byla na kontrole.
Ano, ale to se netýká daní.
>
>Paní Jiřino, jednalo se o ZL,který si dokládáme k
>daňovce a né čestné prohlášení (omlouvám se za špatně
>položený dotaz) a je to proto,abychom měli doklad a
>věděli,že v této době jeho nemoci v OL po RPP byl u nás
>pořád jakoby vedený, i když už v OL po RPP. Jedná se pouze
>o evidenci tohoto za-nce.je to doklad k ročnímu
>zúčtování,že nikde jinde v době nemoci nepracoval a nebyl
>ani na ÚP. snad jsem to formulova správně.je to
>pochopitelné?
Ale ano. Usnadníte tím sobě i příp.kontrole z FÚ přehled o dobách zaměstnance, pro roční zúčtování. Na to jste se ptala- k tomu jiné prohlášení než podepisuje v Prohl.daň.popl. není potřeba , to jsme si rozumněly. Ano, v době nástupu PN v době OL vyžadujeme podle zákona o NP prohlášení, že nenastoupil zatím do jiného pojistného poměru a nebo že nepobírá hm.zab. z ÚP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 3. 2009 18:20
Dobrý den, prosím o radu zkušenější mzdové.Mám prosbu, nastoupila jsem za kolegini jako mzdovka a nevím si rady s jednou věcí. Kolegině si do daňovky dokládala u těchto lidí co po rozvázání PP onemocněli v OL čestné prohlášení,že neměli žádný příjem v době nemoci.Chápu,že na ÚP v době nemoci tento člověk nesmí být evidován,ale nevím,proč se mám pátrat po tom,jestli někde nedělal.Pokud tedy požádají o RZ u mě. díky za vysvětlení tohle mi nějak nedochází.