Veřejná obchodní společnost

• (neregistrovaný)

21. 3. 2009 10:27

Dobrý den,
    píšu odbornou práci a chtěl bych se poradit ohledně jistých drobností. Jedná se mi o to, že se specializuji na v.o.s. a její význam v podnikání. Potřeboval bych nějaké bližší informace ohledně důvodů podknikání ve formě v.o.s.(kdo musí podnikat v této formě), oblastí vhodných pro podnikání v.o.s. (co mají společného), perspektiva v.o.s.(např. z jakého hlediska je nahrazena EHZS). Jestli byste mi mohl někdo poradit, ať už konkrétně nebo odkazem na jakýkoliv informační zdroj, budu Vám velmi zavázán. Děkuji, Jakub K.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 3. 2009 10:52

Eva M.

Re: Veřejná obchodní společnost
      1) Nikdo NEMUSÍ podnikat ve v.o.s. - vždy máte na výběr.
      2) Oblasti vhodné pro podnikání - vpodstatě jakékoliv :-)
      3) Nevím, co je to EHZS.
      4) Informační zdroje - zkuste využít vyhledávač v internetu nebo i zde na foru, dozvíte se ledacos :-)
      5) Proč třeba my konkrétně podnikáme ve VOS? Protože nás je víc, tudíž nechceme podnikat jako oddělené fyzické osoby nebo jako sdružení FO, kde je "vypíchnuto" jméno jednoho a ostatní jsou v pozadí. A nechceme podnikat jako SRO, protože v rámci VOS nás výhodněji vyjdou povinné odvody jako daně a pojistné ;-)

• 21. 3. 2009 12:16

Jakub Kubka (neregistrovaný)

Díky moc za reakci:-)
      ale tak třeba advokátní kanceláře musí mít formu v.o.s. ne? Jinak EHZS je evropské hospodářské zájmové sdružení a to právě nějakym způsobem postupně v nějakym připadech nahrazuje vos.

• 21. 3. 2009 12:51

Eva M.

Advokát může klidně podnikat i sám jako samostatný podnikatel nebo ve sdružení fyzických osob, to vím 100%, máme takové i mezi svými klienty.
      Ale pokud chce podnikat víc advokátů pod stejnou hlavičkou, nemohou mít SRO, ale podnikají právě třeba jako VOS. Důvod přesně nevím, mám pocit, že je to kvůli (ne)omezenému ručení. Snad tento druhý odstavec mého příspěvku někdo upřesní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).