Re: jakou cenu auta mám odepisovat?
teď mě tak napadá, může ten prodej tomu Havexu jít mimo daň, že jo? nešlo fakticky o prodej. měli jsme mezi sebou smlouvu o zprostředkování, dále pak smlouvu o koupi ( já byl prodávající zastoupený společností Havex jako komisionář a zároveň jako kupující). díky.
Re: jakou cenu auta mám odepisovat?
u osobního auta přeci nárokovat zpět nejde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 3. 2009 8:07
z Německa jsem koupil osobní auto do podnikání. zaplatil tam hotově. pak jsem požádal HAVEX o zprostředkování prodeje tohoto auta (požádal o úvěr). auto jsem jim papírově prodal a oni mi ho na úvěr prodali zpátky. jde o to, že v době, kdy jsem toto sepisoval, mi nedošlo, že já i prodávající v německu jsme plátci DPH a já tu musím auto dodanit na DPH. takže s HAVEXEM jsem ohledně prodeje jednali v ceně za kterou jsem auto koupil.cena byla po přepočtu 270000kč. z toho jsem ale musel státu odvést DPH, takže hodnotu v účetnictví mám navýšenou o to DPH. jakou částku auta mám začít odepisovat, když úvěr je na 270000 a v účetnictví mám hodnotu cca 321300? vedu DE.