Re: FO - zaúčtování HV
Zůstatel účtu 341 ke konci rozvahového dne 31.12., představuje buď nedoplatek, nebo přeplatek daně z příjmů za zdaňovací období. Celková dań. povinnost podle daňového přiznání je obsažena v obratu strany DAL. Daňová povinnost se považuje za složku nákladů, proto je zahranuta v 5.účtové třídě.Pokud jste platil zálohy na Dań z příjmu tak v průběhu roku 341/221.-
Ke konci 31.12. se podle Daň. přiznání vypočte celková daňová povinnost, která se zaúčtuje 591/341. To vám musí krásně vyjít§
Já mám ještě příjmy ze zaměstnání. Jaké číslo tam mám dát? HV z podnikání mi vyšel -6.173,-, musel jsem dát úpravy zvyšující HV ve výši 24.749,-. Tím pádem mám základ daně 18.576,-. Podle mě tohle číslo musím zaúčtovat. Protože celková daň z daňového přiznání není jenom z podnikání. Jsem stále bezradný...
Asi o tomto základu daně nebudu účtovat, ale jak budu vyplňovat výsledovku? Tam budu mít HV bez těch nedaňových nákladů, nebo s nimi. Tomu fakt nerozumím
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 3. 2009 8:31
Jsem FO, ale účtuji v podvojném. Na daních májí mi vracet 18.500,-. Jak to mám zaúčtovat? Myslel jsem 591/431, ale nějak mi to nevychází. Nebo 491/431? Moc děkuji, jsem začátečník.