Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 3. 2009 11:07
Dobrý den, podle starších příspěvků jsem zjistila, že se orientujete v oblasti dotací. V loňském roce jsem byla hlášena na Úp a pak jsme začala podnikat. Na zřízení společensky účelného prac. místa jsem od ÚP dostala dotaci. Konkrétně na pořízení software a multifunkčního přístroje. Po vyúčtování dotace mi část nákladů nebyla uznána a tedy jsem vrátila část dotace. Chci se zeptat, dotace bude zdanitelným příjmem? A mohu uplatnit výdaje % z příjmů? Pořízený majetek budu vidovat v ceně pořízovací mínus poskytnutá dotace? Dále jsem dostala dotaci - příspěvek na překlenutí období zřizování sam. výděl. činnosti, tento jsem ale nemusela vyúčtovat. I tento příspěvek půjde do zdanitelných příjmů? Myslím, že ano. Není mi úplně jasné, jestli můžu uplatnit výdaje % z příjmů a jak s pořízeným majetkem z dotace,respektive jak ho evidovat. Moc Vám děkuji za radu. Petra