Re: cestovné - prosím o radu
Průměrnou cenu PHM nemusíte počítat, ta je přeci dána vyhláškou.
Klidně bych mu ty náhrady dala, vy přeci nehlídáte zda tam spal či ne a pokud nemá doklad o ubytování tím spíš je pravděpodobné, že se vracel domů (i když to tak ve skutečnosti třeba nebylo). Naopak může si napsat že někde byl 2 dny a taky nemusí mít doklad o ubytování, třeba má v tom městě známé a spal u nich.?!
Re: cestovné - prosím o radu
Právě proto, že je cena daná vyhláškou, pokud jste koukla na vyhlášku pro rok 2008 - bohužel ta cena 32,10 tam není. Tudíž jsem psala, že ať počítám jak počítám - dopočítat se nemůžu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 3. 2009 7:32
Dobrý den, potřebovala bych poradit dělám DPFO a živnostník mi vykázal na cestovném 40 500km což, když vypočítám 4,10 + 10,93*32,10/100 = 7,6 a celkem mi vychází na cestovném 307 800 Kč. Jezdil hodně daleko, vykázel, že tam jezdil každý den tam a každý den zpátky, ale já vím, že tam i přespával, ale žádné náklady za ubytování mi dal. Myslíte, že můžu uplatnit všechny km, jestli to není podezřelé. Díky