Re: Mzdový výměr
Mzdový výměr vydává zaměstnavatel a podpis zaměstnance na něm bývá ne kvůli souhlasu, ale proto, aby byl důkaz, že ten mzdový výměr dostal zaměstnanec na vědomí. Ale určitě bych ho tam zařadila.
Jak říkám, je to složitější, mzdový výměr jsem mu předala já sama osobně, dobře si to pamatuju, ale mzdu nakonec nedostal žádnou protože se následně zjistilo že do práce nenastoupil a zpětně se mu pracovní poměr zrušil podle § 36, odstavce 2 ZP. Tím byl podán podnět ke kontrole UP jelikož nedostal žádnou mzdu. Po konzultaci s poradci doufam že jsem jednala v souladu se zákonem, jenom doufam že se mi to nezbortí právě na tom jednom podpisu
No přímo odstoupením jsem to bohužel nenazvala, ale v podstatě to tak bylo, v dopise jemu zaslaném stálo přesně to co jste uvedl s tím že je mu pracovní poměr zrušen dnem nástupu, tudíž mu pracovní poměr nevznikl, on to asi už na úp neuvedl, proto mě čeká ta kontrola. Děkuji za ujištění a rady
no tak to si myslím, i když bych musel vidět přesnou kopii dokumentu, že to asi bude špatenka, protože odstoupení a zrušení je rozdíl a to dost podstatný. Nemůžete zrušit PP zpětně, jak píšete, protože jde fakticky o zrušení -ve zk.době- můžete ale odstoupit, mám obavu, že Vás budou natahovat na skřipec.
Děkuji Jiřko, pan Pája mi teď nahnal pěkný strach, no snad to bude nějaká rozumná paní na tu kontrolu. To by bylo smutné kdyby to kvůli takovým nemakačenkům odnášely chudinky mzdové účetní :). Určitě se pak ozvu s výsledkem, snad to pomůže i ostatním a neudělají stejnou chybu jako já
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 3. 2009 8:15
Musí být mzdový výměr podepsaný zaměstnancem? Chystá se na mě kontrola z ÚP a já zjistila že u jednoho zaměstnance se mi někam zašantročil mzdový výměr, tak mě napadlo že ho do spisu doplním ale nebudu ho mít podepsaný od zaměstnance, jelikož u nás už nepracuje. Bude z toho velký malér?