321 - kniha závazků

• (neregistrovaný)

23. 3. 2009 10:11

Dobrý den,
    přebrala jsem účetnictví. Už v roce 2007 je rozdíl na účtu podle obratové předvahy a knihy závazků celkem 2127,- Chybu nemůžu nikde najít. Mohu to zaúčtovat 548,648??? Není to příliš velký rozdíl? Jak to potom zdůvodnit?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 3. 2009 10:21

Eva M.

Re: 321 - kniha závazků
      1) Ano, zaúčtujte a vyčistěte to. Zaúčtujte tak, aby to bylo "špatně" pro firmu, tj. 548nedaňově nebo 648daňově.
      2) Příliš velký rozdíl to dle mého názoru není, samozřejmě záleží na velikosti a obratu firmy, ale upřímně řečeno, kdyby ve všech firmách nesouhlasily jen takovéto relativně drobné částky, tak je vše v pohodě. V řadě firem, do jejichž účetnictví nahlédnu, je "bordel" nesrovnatelně vyšší.
      3) Jak to zdůvodnit? Podle pravdy :-) Proúčtování inventarizačního rozdílu nebo tak nějak.

• 23. 3. 2009 10:24

Sarka (neregistrovaný)

Děkuji moc za rychlou odpověď. Mohu se ještě zeptat? Jak je to s daňově uznatelnými úroky? Už jednou jsem dotaz pokládala, ale nedostalo se mi odpovědi. Ještě jednou mockrát děkuji

• 23. 3. 2009 10:45

Eva M.

Tak tohle z hlavy nevím a jelikož dělám závěrky, tak ani nemám čas to hledat. Podívejte se do zákona o dani z příjmů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).