Re: Reklamace
Prodejce nemá zákonnou povinnost vás informovat o tom, že je reklamace již vyřízena. Pokud byste chtěla v této situaci něco udělat tak si myslím, že byste musela požádat nějakého znalce v oboru, aby posoudil zda je skutečnost, že do telefonu vnikla voda pravdou či nikoliv, ale určitě to bude něco stát. Já osobně bych asi zvažovala jestli se mi to vůbec vyplatí. A kdyby tam tu tekutinu dali třeba i oni tak jim to nedokážete, že tam nebyla v době převzetí. Toto je častý problém u telefonů myslím, že přesně taký případ už někde v TV už řešili.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 3. 2009 15:28
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na jednu věc.
Dne 23.12.2007 jsem koupila mobilní telefon. Po roce jsem s ním začala mít problémy a tak jsem ho 3.11.2008 poprvé reklamovala. Prodejce zaslal přístroj do servisu a po necelém měsíci mi byl vrácen opravený.
Dva měsíce na to se u telefonu objevily další problémy (po vybití nešel zapnout atd.). Proto jsem ho 16.2.2009 odnesla na 2. reklamaci. Prodejce ho zaslal do servisu a já měsíc čekala na to, až mi dají vědět, že si telefon můžu vyzvednout.
Uplynulo 30 dní a z prodejny se nikdo neozýval. Následující den (19.3.09) jsem šla do prodejny s tím, že překročili zákonou lhůtu pro vyřízení reklamace. Prodejce mi řekl, že v prodejně už telefon ze servisu mají od 13.3. Ohradila jsem se tedy, proč mi nedali nijak vedět- jeden z prodavačů si z předchozího formuláře o reklamaci opsal mé telefonní číslo sice dobře (ještě mi ho přečetl a požádal mě o potvrzení správnosti), ale opsal ho zřejmě tak nečitelně, že jeho kolega psal na jiné mobilní číslo. Nevím, zda se tímto dopustili nějakého nezákonného jednání, ale můj rozhovor s prodejcem pokračoval dál.
Řekl mi, že mě nepotěší, jelikož mi byla reklamace zamítnuta. Na dokumentu ze servisu je napsáno tohle: Zjištěno vniknutí neznámé kapaliny. Záruka zamítnuta. Ztráta záruky. Telefon jsem měla na horách (kde jsou jiné podmínky než ve městě, avšak jsem ho měla chráněný před jakýmkoliv vniknutím vody. Vylučuji, že se do telefonu mohla dostat voda a že díky ní mi nešel zapnout. S mým typem telefonu dělali v jednom nejmenovaném časopise testy, kde po něm dvě minuty stékala voda a přístroj normálně šel.) Jsem běžná uživatelka mobilního telefonu, dvakrát jsem s ním byla na horách, kde byl dobře chráněný.
Chci se zeptat, zda je možné, aby mi prodejce (nebo servis) zamítl záruku a já o ní přišla. Také mi řekl, že pokud chci přístroj opravit, musím si opravu hradit sama.
Předem moc děkuji za odpověď a přeji hezký den.