Re: DPH-chyba
Na chybnou vystavenou fakturu vystavte dobropis s dnešním datem, ten si nechte od odběratele potvrdit a vyhotovte mu novou správnou fakturu, také s dnešním datem (udělejte poznámku, že jste chybu zjistila dnes). Oprava=dorovnání DPH se Vám projeví v dalším přiznání k DPH.
Re: DPH-chyba
Ale ja fakturu nikde neposilla - postup v nasi firmy je nasledujici
- z vyplaty zamestnancum strhnu penize za odebrane obedy napr. 20 000,-- a abych odvedla za tyto obedy DPH, protoze v tuto chvili ji mam pouze ve mzdovem programu, tak vystavim fakturu na nasi firmu ve vysi 20 000 vcetne DPH, ale ja to spatne pochopila a vystavovala jsem fatkuru na 20 000 + 19% DPH
Takze myslite, ze ted muzu vystavit dobropis na nasi firmu ve vysi rozdilu a tim si vlastne vratim zpet DPH?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 3. 2009 16:56
Pokud jsem vystavila chybne fakturu - jedna se o fakturu za obedy, kdy jsem od zamestnancu za obedy vybrala celkem castku napr. 20 000 a to bylo vcetne 19% DPH. Ja ale vystavila na nasi firmu fakturu ve vysi 20 000 + 19% DPH,takze jsem odvedla na DPH Vice.
Muzu fakturu opravit, udelat dodatecne DPH a oni mi preplatek vrati a nebo v takovemto pripade se jiz DPH nevraci.
Popr. jak dostanu DPH zpet od financniho uradu.
Dekuji