Životní pojištění

• (neregistrovaný)

23. 3. 2009 21:42

Tento měsíc jsem zrušila smlouvu životního pojištění, ze které jsem si uplatňovala daňovou úlevu. Zároveň jsem podepsala novou smlouvu u jiné pojišťovny. Pojišťovák mi tvrdí, že když převedu peníze ze zrušené pojistky na novou (která má výhodnější podmínky a zároveň vše splňuje pro odpočet daně), tak nebudu muset provést dodanění. Myslíte, že má pravdu? Mám obavu, že budu muset provést stejně dodanění.
    Kv

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 3. 2009 22:12

pojištovačka (neregistrovaný)

Re: Životní pojištění
      ano má váš pojištovák pravdu ,ale musí jít o převod z pojistky na pojistku ne vyplatit na váš účet a pak na na novou pojistku možná je to divné ,ale je to tak !!!

• 23. 3. 2009 22:41

Kv (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď. Při zrušení smlouvy jsem ještě neznala číslo účtu nové smlouvy. Pojišťovák mi řekl, že to nevadí, ať nahlásím své číslo účtu a pak tu částku převedu na novou smlouvu. Mám raději napsat bývalé pojišťovně a požádat je, aby to převedli přímo na novou smlouvu? Problém ale je, že sice mám podepsaný návrh, ale novou smlouvu jsem ještě nedostala. Kv

• 23. 3. 2009 22:59

pojištovačka (neregistrovaný)

a co vás trápí ? budete to řešit až 3/2010 a to už bude všechno jasné ,nevím o nikom ,že by to až tak fú kontroloval nesmí dojít k přerušení ,jestli byl odpočet 2007,2008 nejaký tak by se neměl lišit 2009 a nikdo se nad tím nepozataví ,ale mezi náma ,proč to děláte ? budete jen ztratná ,jestli vám nevyhovují podmínky nechte si je upravit ,ale nerušte životku dostanete odbytné a to se vám určitě nebude líbit ,návrh můžete do dvou měsíců od podpisu stornovat!!ale pokud jste se tak rozhodla nechci vás ovlivnovat ,ale uvědomte si jednou jste vstupní poplatky už zaplatila a ted znova a nejsou to zrovna malé peníze aniž bych tušila o které pojištovny jde !

• 23. 3. 2009 23:09

Pe. (neregistrovaný)

Peníze by měli přijít na novou smlouvu, pokud je dostanete na váš účet tak byste měla dodanit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).