Prodej kovového odpadu-účet a výsledovka

• (neregistrovaný)

24. 3. 2009 10:20

Prodali sjem kovový odpad do šrotu. Zisk jsem zaúčtovala na 642, měla jsem k tomu ještě udělat nějaký zápis na 54.? To byl odpad, ne materiál. Ve výsledovce se mi odprodej zařadil na řádek Tržby z prodeje materiálu a nemám ho plusem v provozním hospodářském výsledku....už začínám panikařit! Co s tím? Myslela jsem že ta částka v provozním HV má bý!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 3. 2009 10:44

Ivana (neregistrovaný)

Re: Prodej kovového odpadu-účet a výsled
      Od někud jste ten odpad vzalï, pokud to bylo ze skladu, výdejka ze skladu bude na 542, jestli ne, měla by být u faktury za šrot soupis věcí, které jste odvezli, může to být i drobný hmotný majetek....

• 24. 3. 2009 11:02

Erika (neregistrovaný)

No byl to spíš drobnější kovový odpad při výrobě /drát,plech/ nějaké kovové přepravky a různý "bordel" co se nahromadil na dvoře/nepotřebné regály/, ale soupis ten asi těžko najít. V tom případě to přes 542 nejde?
      Jinak jsme ještě prodali materiál, výnos dám na 642 a pak výdejku na 542 ne na 501?

• 24. 3. 2009 11:06

Ivana (neregistrovaný)

to co prodáváte ze skladu jde přes 542 a to co jde do spotřeby bez prodeje na 501. Účty 542 - 642, by měly mít pohyby proti sobě. Pokud nemáte výdejku, dala bych tržbu na 648 - ost. finanční výnosy.

• 24. 3. 2009 11:20

Erika (neregistrovaný)

Děkuji že jste mě podpořila, taky jsem o tom přemýšlela, že to přeúčtuju a teď se mi to udělá lehčeji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).