Re: Prodej kovového odpadu-účet a výsled
No byl to spíš drobnější kovový odpad při výrobě /drát,plech/ nějaké kovové přepravky a různý "bordel" co se nahromadil na dvoře/nepotřebné regály/, ale soupis ten asi těžko najít. V tom případě to přes 542 nejde?
Jinak jsme ještě prodali materiál, výnos dám na 642 a pak výdejku na 542 ne na 501?
Re: Prodej kovového odpadu-účet a výsled
to co prodáváte ze skladu jde přes 542 a to co jde do spotřeby bez prodeje na 501. Účty 542 - 642, by měly mít pohyby proti sobě. Pokud nemáte výdejku, dala bych tržbu na 648 - ost. finanční výnosy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 3. 2009 10:20
Prodali sjem kovový odpad do šrotu. Zisk jsem zaúčtovala na 642, měla jsem k tomu ještě udělat nějaký zápis na 54.? To byl odpad, ne materiál. Ve výsledovce se mi odprodej zařadil na řádek Tržby z prodeje materiálu a nemám ho plusem v provozním hospodářském výsledku....už začínám panikařit! Co s tím? Myslela jsem že ta částka v provozním HV má bý!