Hlavní navigace

Jak změnit neuplatnění slevy na dítě?

  • (neregistrovaný)

    24. 3. 2009 14:10

    Dobrý den,chci se zeptat zkušenějších mzdových účetních........zaměstnanec mi ted sdělil,že by chtěl zrušit uplatnění slevy na dítě,že si ho uplatnuje manželka od ledna. Jak to mám správně provést? On totiž vlastně už za leden a únor měl tu slevu také uplaněnou,když mi to řekl,až teď:(A to chce napsat,že neuplatnuje tu slevu.
    Mám to potvrzení vydat a prostě pak za rok 2009 při zúčtování se mu to omínusuje? NEbo to mám nějak zohlednit ted při březnové mzdě?
    Fakt netuším:(
    Děkuji za radu

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 3. 2009 14:17

      xy5

      Re: Jak změnit neuplatnění slevy na dítě
      Jak může jeho manželka uplatňovat daň. zvýhodnění na dítě/děti, když jste jí nevydala potvrzení, že manžel daň. zvýhodnění neuplatňuje? Předpokládám, že potvrzení od zam-tele manželky máte, že ona neuplatňuje daň. zvýhodnění (bez tohoto potvrzení byste totiž dávala daň. zvýhodnění neoprávněně).
      Pokud tedy je z Vaší strany vše doloženo, tak ať Vám zam-ec napíše do změn (na své daň.prohl.), že nechce od 1.4.09 uplatňovat daň. zvýhodnění na děti (jméno, příjmení, RČ a ať to s dnešním datumem podepíše). Vy vystavíte potvrzení pro zam-tele manželky, že manžel od 1.4.2009 neuplatňuje na děti ....příjmení, jméno, RČ.. daň. zvýhodnění. Nic zpětně nevydávejte.

    • 24. 3. 2009 14:19

      JiřinaH. (neregistrovaný)

      Re: Jak změnit neuplatnění slevy na dítě
      Ne. Zaměstnanec si požádá o změnu do svého Prohlášení - že chce změnu ( od kdy nežádá slevu na dítě) , datum podpisu.
      Tam bude březen, že.Vy mu prostě od března vyhodíte slevu. To, že manželce dali slevu bez Vašeho potvrzení o tom, že manžel neuplatňuje , je chyba zaměstnavatele Vy vystavíte potvrzení pro zaměstnavatele nmanželky o tom, že u Vás slevu neuplatňuje od března. Budou -li to chtít jinak , musí si pak oba podat přiznání k dani za rok 2009, nebude se jim dělat roční zúčtování.

    • 24. 3. 2009 14:40

      Irča (neregistrovaný)

      Re: Jak změnit neuplatnění slevy na dítě
      A když to tedy udělají,tak jak radíte,tak potom jak budu postupovat při roč.zúčtování?

    • 24. 3. 2009 15:27

      JiřinaH. (neregistrovaný)

      Re: Jak změnit neuplatnění slevy na dítě
      Vy mu dáte od března a RZ mu můžete udělat. Zam.manželky pokud dal neoprávněně,musí jí to srazit , rozhodně ne v RZ. Budou-li si chtít slevu prohdit jinak, než ji měli po celý rok, musí si podat RZ sami. Vy jen vystaváte Potvrzení o přímech a kdy měl slevu.

    • 24. 3. 2009 15:32

      Irča (neregistrovaný)

      Re: Jak změnit neuplatnění slevy na dítě
      Děkuji vám moc,jste úžasná:)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).