Re: Podnikání
Pokud si v HPP u zaměstnavatele vyděláte více jak 96 tis. Kč, tak máte tzv. OSVČ vedlejší - tzn., že nemusíte platit v 1. roce podnikání zálohy na SP, ZP. Na SP a ZP se pouze zaregistrujete, až po podání daňového přiznání za r. 2009 - kdy zjistíte svůj zisk z OSVČ - podle jeho výše budete platit zálohy na SP, na ZP zaplatíte po podání daň. přiznání doplatek - podle výše příjmů
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 3. 2009 9:38
Přeji všem hezký den a chtěl bych se zeptat, pokud mám živnostenský list a zakázky mám nárazové (nepravidelné) a jsem v hlavním pracovním poměru u jiného zaměstnavatele, jaké jsou mé povinnosti z pohledu podnikání ohledně zdravotní pojišťovny, sociálky a FÚ? Jedná se mi také o to, že zakázku na živnostenský list mám třeba 1x za půl roku.Za ty měsíce, kdy z podnikání nemám žádný příjem - musím něco odvádět?V jakém případě bych živnost musel pozastavit?
Všem děkuji za odpovědi a přeji hezký den