Re: Roční zúčt.daně závislé-dodatečně po
Všechny sražené daně ji vrátíte a snížíte daň.základ pro odvod sr.daně na jejím mzdovém listě v době, kdy to budete provádět.
O to odvedete vlastně méně na srážkových daních za firmu. Jestli Vám to nevyjde( nižší odvod srážkových daní) , požádáte FÚ.
Po uplatnění měs.slev jí nevyjde žádná zál.daň.Rozhodně toto celé neprovádějte v ročním zúčtování daně. Tam toto nepatří.
Ale ona u nás už skončila. Takže jinak než v ročním zúčtování už to asi neudělám.
Na základě dodatečného podepsání prohlášení poplatníka jí provedete normálně roční zúčtování a případný přeplatek vrátíte.
V tiskopise vyúčtování daně vybírané srážkou, které se vyplňuje za rok 2008 ve sloupci 6 :Částka odvedené daně, k níž se váže dodatečně podepsané prohlášení podle § 38k zákona (částka v Kč)
vyplníte v jednotlivých měsících tu částku, která se dodatečným podpisem změnila ze srážkové na zálohovou.Se mzdovým listem zaměstnance už nemůžete nic dělat, ten už máte jistě dávno uzavřený a a ni to není nutné. Já si ještě kromě tiskopisu vyúčtování poznamenávám tuto částku na rekapitulaci mezd s oznámkou o koho se jednalo a za které měsíce..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 3. 2009 11:30
Můžete mi prosím někdo prakticky poradit, jak mám postupovat v případě, kdy u nás zaměstnaná studentka pracovala v roce 2008 od října do prosince na DPP za 3000,-/měs. bez podpisu Prohlášení.
To znamená, že jsem jí srazila daň srážkovou 15%.
V 02/09 dodatečně podepsala prohlášení a žádost o roční zúčtování. Nějak nevím, jak to mám provést. (účtuji v ByznysWin).
Moc děkuji.