Invalidní důchod - student

• (neregistrovaný)

25. 3. 2009 12:09

Má student SŠ nebo VŠ nárok na invalidní důchod nebo nějaký příspěvek, když si nemůže na studia vydělávat z důvodu nemoci? Jde o ulcerozní kolitidu a studium je řešeno individuálním přístupem.
    Pokud ano, na koho se mám obrátit, jak postupovat? Předem moc děkuji za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 3. 2009 12:13

(neregistrovaný)

Re: Invalidní důchod - student
      O ID rozhoduje ošetřující lékař, na OSSZ se podává žádost a posuzuje posudkový lékař OSSZ.

• 25. 3. 2009 12:21

Káča (neregistrovaný)

A co přesně k žádosti potřebuji? Vše dostanu od svého lékaře a pak jen vyplním žádost, kterou buď schválí anebo ne?
      Promiňte, asi se ptám hloupě, ale tak nějak jsem nikdy nepočítala s tím, že něco takového budu potřebovat a tak nevím, co mám dělat, mám dost problémů sama se sebou a teď ještě úřady.

• 25. 3. 2009 12:47

an (neregistrovaný)

Pročtěte si www.cssz.cz tam určitě najdete všechno potřebné.

• 25. 3. 2009 18:07

ver (neregistrovaný)

Prostě si zajdete na nejbližší SSZ a sepíšete žádost o přiznání inv. důchodu. Pozve si vás nejspíš váš praktický lékař a pak pošle po různých odborných lékařích (podle vaší diagnozy) a podle toho, co si vyžádá posudková komise. Pak vás pozvou a řeknou vám rozhodnutí. Absolvovala jsem to v r. 2007, tak snad se nic nezměnilo. jen nevím, když jste ještě nikdy nepracovala, jestli vůbec nějaký důchod dostanete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).