Re: Invalidní důchod - student
A co přesně k žádosti potřebuji? Vše dostanu od svého lékaře a pak jen vyplním žádost, kterou buď schválí anebo ne?
Promiňte, asi se ptám hloupě, ale tak nějak jsem nikdy nepočítala s tím, že něco takového budu potřebovat a tak nevím, co mám dělat, mám dost problémů sama se sebou a teď ještě úřady.
Pročtěte si www.cssz.cz tam určitě najdete všechno potřebné.
Prostě si zajdete na nejbližší SSZ a sepíšete žádost o přiznání inv. důchodu. Pozve si vás nejspíš váš praktický lékař a pak pošle po různých odborných lékařích (podle vaší diagnozy) a podle toho, co si vyžádá posudková komise. Pak vás pozvou a řeknou vám rozhodnutí. Absolvovala jsem to v r. 2007, tak snad se nic nezměnilo. jen nevím, když jste ještě nikdy nepracovala, jestli vůbec nějaký důchod dostanete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 3. 2009 12:09
Má student SŠ nebo VŠ nárok na invalidní důchod nebo nějaký příspěvek, když si nemůže na studia vydělávat z důvodu nemoci? Jde o ulcerozní kolitidu a studium je řešeno individuálním přístupem.
Pokud ano, na koho se mám obrátit, jak postupovat? Předem moc děkuji za odpovědi.