Jednatel-pr.cesta-jaký kurz se použíje?

• (neregistrovaný)

25. 3. 2009 14:48

Dobrý den, mám dotaz, když jednatel jel v r. 08 na pr. cestu, musela jsem mu vyplatit zálohu a nebo stačilo když přijel, vypočítat stravné a kapesné kurzem, kdy cesta začala?
    A jak ty ostatní výdaje, kurzem k jakému dni? Kdy začala cesta a nebo kdy mi dal doklady k vyúčtování?
    Děkuji
    Jáňa

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 3. 2009 17:54

Z.B. (neregistrovaný)

Re: Jednatel-pr.cesta-jaký kurz se použí
      Pokud jste se dohodli s jednatelem že záloha nebude tak nebude. A pro přepočet se bere den vyplacení zálohy, pokud záloha nebyla vyplacena tak den nástupu na pracovní cestu. Z.B.

• 26. 3. 2009 8:35

hanny (neregistrovaný)

podle jakého zákona má nárok jednatel na cesťák???

• 26. 3. 2009 10:35

Z.B. (neregistrovaný)

Cesty jednatelů pokud souvisejí s výkonem funkce, mimo cest do sídla společnosti jsou cestami, za které jim mohou být poskytnuty cestovní náhrady jako každému jinému zaměstnanci společnosti. U jednatele je však vhodné nárok na cestovní náhrady sjednat ve smlouvě o výkonu funkce jednatele ( já to mám v mandátní smlouvě zahrnuté). Pokud budou dodržena všechna pravidla mimo jiné půjde prokazatelně o pracovní cestu na níž budou prokazatelně a účelně vynaloženy náklady, pak při výplatě cest. náhrad půjde o danově uznatelný náklad firmy a u jednatele nejde o zdanitelný příjem. Z.B.

• 26. 3. 2009 11:35

Pavluša (neregistrovaný)

Můžu se také připojit? Jednatel má nárok na stravné i cestovní náhrady? Co když používá k pracovním cestám své soukromé vozidlo, které není zahrnuté v majetku spol? Já jsem si myslela, že má nárok jen na cestovní náhrady. Děkuji za odpověď

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).