Re: Jednatel-pr.cesta-jaký kurz se použí
Cesty jednatelů pokud souvisejí s výkonem funkce, mimo cest do sídla společnosti jsou cestami, za které jim mohou být poskytnuty cestovní náhrady jako každému jinému zaměstnanci společnosti. U jednatele je však vhodné nárok na cestovní náhrady sjednat ve smlouvě o výkonu funkce jednatele ( já to mám v mandátní smlouvě zahrnuté). Pokud budou dodržena všechna pravidla mimo jiné půjde prokazatelně o pracovní cestu na níž budou prokazatelně a účelně vynaloženy náklady, pak při výplatě cest. náhrad půjde o danově uznatelný náklad firmy a u jednatele nejde o zdanitelný příjem. Z.B.
Re: Jednatel-pr.cesta-jaký kurz se použí
Můžu se také připojit? Jednatel má nárok na stravné i cestovní náhrady? Co když používá k pracovním cestám své soukromé vozidlo, které není zahrnuté v majetku spol? Já jsem si myslela, že má nárok jen na cestovní náhrady. Děkuji za odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 3. 2009 14:48
Dobrý den, mám dotaz, když jednatel jel v r. 08 na pr. cestu, musela jsem mu vyplatit zálohu a nebo stačilo když přijel, vypočítat stravné a kapesné kurzem, kdy cesta začala?
A jak ty ostatní výdaje, kurzem k jakému dni? Kdy začala cesta a nebo kdy mi dal doklady k vyúčtování?
Děkuji
Jáňa