Re: Jakým kurzem evidovat faktury?
Co mám dělat, když jsme celý rok uplatňovali DPH z pronájmu na základě smlouvy a teď mi přinesli faktury zpětně za celý rok. Ve většině případů jsme si mohli uplatnit víc, ale ve dvou Q jsme měli vyšší kurz a tedy jsme uplatnili více. Rozdíl za celý rok je v DPH 121 Kč (mohli jsme uplatnit o tuto částku více). Za 1 a 2 Q je to v pohodě, ale další dva jsme uplatnili více o 150 Kč. Asi bych měla udělat dodatečné přiznání k DPH, ale nevím jak postupovat. Udělat ho za každé čtvrtletí zvlášť nebo jen za poslední Q. 08? Jak bych to měla udělat , když už jsem nájemné jednou zaúčtovala a teď bych měnila částky?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 3. 2009 15:37
Dobrý den, dostali jsem fakturu v EURech a na ní je uveden kurz. Dodavatel používá nejspíš pevný kurz. My používáme denní kurz ČNB a tak se částky na faktuře a v účetnictví liší. Jakým kurzem mám došlou fakturu evdidovat?