Re: Prodej starýho auta-jak na to?Ví něk
moc vám toho neporadím, ale co určitě ano, tak pokud prodáte, tak ať si za něj zodpovídá nový majitel. Nevíte co může způsobit - npř.dopravní nehodu, nebude platit zák.pojištění - a pokud by bylo auto na vás, zodpovídáte za to pořád vy. Zkuste se zeptat někde v autobazaru jak to dělají.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 3. 2009 16:51
Dobrý den, mám ojetinu, rok výroby 1992 a stojí mi nepojízdné před domem.Rád bych se jí zbavil a poprosil bych o pár rad vás, kteří máte zkušenosti...
V současné době jsem dal značky do depozitu, abych neplatil pojištění.
Ozval se mi zájemce, že by ho za 10 000,- Kč koupil na smlouvu. Teď nevím jak to udělat, on když ho bude kupovat oficiálně, tak bude muset zaplatit ten reg. ek. poplatek,že? A museli bychom oba na inspektorát, nebo by stačilo podepsat smlouvu, ověřit notářem a odevzdat mu TP a nechat přeregistraci na něm?
A jak by to
bylo v případě, že by ho koupil na náhradní díly? Musel by platit tu ek.daň?
Ještě daůší možnost je ho prostě prodat, ale doložit, že ho mám na zahradě k vlastnímu účelu, jako např nádobu na hnůj:-)
Děkuji všem moc za vaše postřehy....
Dan