Re: Ukončení prac.pom. dříve než .......
Pokud se nemůžete dohodnout,tak byste měl vydržet,ale pokud o vás nový zaměstnavatel tak hodně stojí,tak holt do práce přestaňtě chodit,dostanete okamžité rozvázání pracovního poměru,dají vám to na zápočťák,ale když to bude ten nový zaměstnavatel vědět,že jste to udělal kvůli němu,tak se zase tak moc nestane.Pokud nezastáváte nějaké vedoucí postavení,že byste absencí mohl ovlivnit chod podniku,to by na vás mohli chtít úhradu třeba ušlého zisku. Také byste si mohl před skončením pracovního poměru vybrat dovolenou,na tu máte nárok,pokud jste nebyl v zimě na horách a také by vám to skoro vyšlo.
dovolenou to vykryji maximálně do konce dubna a to mi ještě potom zbývá celý květen.Nejsme výrobní firma ,hlavní činností je nákup a prodej zboží,už se vůbec nenakupuje ,jenom občas se něco málo prodá,k 31.3.děláme inventury,ale s majitelem není domluvy.Ještě k tomu chodíme na 3 dny ,mzda je hodne špatná
Předpokládám, že Vám byla dána výpověď s nárokem na odstupné. Pokud přestanete docházet do práce, povedou Vás na neomluvené absenci a po pár dnech Vám pošlou okamžité zrušení pr. poměru dle § 55 a tím pádem přijdete o to odstupné. Jinak nezbývá, než zaměstnavatele přesvědčit. O dovolené také rozhoduje zaměstnavatel a také Vám ji nemusí povolit vybrat.
Tak třeba právě proto dělá Váš zaměstnavatel obstrukce, i když by Vás už vlastně nepotřeboval. Zkuste ho ještě přesvědčit. Můžete i nabídnout nějaké ty ústupky, jako třeba právě to, že písemně bude stažena ta jeho výpověď s Vaším souhlasem a sepsána dohoda o skončení (čímž se vlastně zřeknete odstupného).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 3. 2009 9:51
Dobrý den,můj prac.poměr má skončit 31.5.09.Firma končí a s ní
k tomuto datu i všichni zaměstnanci .Potřebuji skončit 14.4.,neboť jsem si sehnal práci a zaměstnavatel mě nechce pustit.(v naší oblasti práce vůbec není,je to opravdu zázrak .když někdo něco sežene).děkuji za každou radu