Re: nový zaměstnanec
Vůbec vás nemusí zajímat,co dělal před tím,než k vám nastoupil,to je jeho problém,pokud nechce uplatnit různé daňové výhody,takže vám stačí jeho občanka,měl by vám dát jestli byl nebo nebyl přihlášený na sociálce a zdrav.pojištění,vy s ním uzavřete smlouvu,jak se dohodnete
no, ale kdyby potom chtěl po mně roční zúčtování, tak mě to bude zajímat ne? Pokud by neměl větší příjem než 6000 z té dohody, tak bych mu potom RZ měla udělat a pak to potřebuju vědět že? A jestli byl na sociálce, to by měl potvrzení ze sociálky, taky o nemoci, ne?
Na zúčtování je čas - pokud ho bude chtít, podepíše Vám po skončení roku žádost v prohlášení a doloží potvrzení o zd. příjmech, to je jeho starost. Od předešlého zaměstnavatele Vám měl donést potvrzení o zaměstnání, které se vystavuje i při DPČ (při DPP ne). Promaroděné dny již sociálka nevystavuje a vůbec není jasné, kdo má vlastně toto potvrzení vystavovat a tyto dny sledovat a jak - viz diskuze níže "zápočtový list".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 3. 2009 9:58
nastoupí nový zaměstnanec od 1.4.2009. Do února studoval na VŠ, kterou neukončil, mezitím pracoval na dohodu. Mám od něj chtít potvrzení o studiu? A co se týká dohody, co mi má přinést, abych měla správné doklady o tom, co dělal, než nastoupil u nás? Děkuji za pomoc.