Jaké UZP?

• (neregistrovaný)

26. 3. 2009 11:38

Dobrý den,
    může mi poradit někdo, kdo má obdobné účetnictví jako já... Jde o to, že naše firma prodává služby, na tyto služby si najímá další firmy (nebo živnostníky) s tím, že mají smlouvu o poskytování těchto služeb. V té smlouvě je mimo jiné i to, že ti, kteří pracují pro nás si odebírají zboží a PHM - to je fakturováno na naši firmu. Já toto vše pak ve stejné ceně přefakturovávám. Až sem by to bylo pořádku, ale ještě tu máme šéfa, který si neláme hlavu s tím, kdy mi dodá schválenou fakturu k zapsání...

Došlé faktury účtuji :
    315/321 + DPH
    Přefakturace pak:
    311/315 + DPH

A teď ten problém: snažím se dodržovat DUZP podle došlých faktur, je-li jich více za několik měsíců, tak vezmu poslední UZP z došlé fa a to mám na svojí vystavené fa. Ale pokud je na DOFA třeba březnové UZP, já tuto fakturu obdržím až v květnu (DPH nárokuji tedy až v květnu), pak už se trochu obávám jestli je to v pořádku...

Asi je to dost zmateně popsané, ale snad je z toho patrné o co mi jde... Jsem z nich dost zoufalá, náprava šéfa je zcela nemožná... Tak mi prosím poraďte jak to vidíte vy zkušenější...

Děkuji za jakoukoli reakci

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).