Ukončení PP - absence

• (neregistrovaný)

26. 3. 2009 12:29

Dobrý den, poraďte mi prosím, zaměstnane nastoupil do PP 1.3.2009, ( je přihlášený na MSSZ, zdrav. pojišťovnu ), po dvou týdnech přestal chodit dio práce, neozývá se, na telefonáty nereaguje. Poraďte mi prosím, co udělat. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 3. 2009 12:39

fifi (neregistrovaný)

Re: Ukončení PP - absence
      Dobrý den,
      pokud je s ním sjednána zkušební lhůta, pak je řešení jednoduché, ukončení PP ve zkuš. době, zašlete mu domů zápočt.list, bez udání důvodu a tím to je vyřešeno, pokud Vám dluží peníze např. za vyfasované prac.pomůcky, sražte mu je ze mzdy.
      Fifi

• 26. 3. 2009 12:49

Lída (neregistrovaný)

Děkuji,ano zkušební doba v pracovní smlouvě je sjednaná, stačí tedy poslat zápočtový list, odhlásím ho ze sociálky a ze zdravotní pojišťovny k poslednímu dni kdy byl v práci? Možná hloupý dotaz, ale ještě jsem se s podobným případem nesetkala. Ještě jednou děkuji.

• 26. 3. 2009 13:01

Jiřka1 (neregistrovaný)

Za neomluvenou absenci mu také musíte srazit 13,5% ZP (za každý den áčka). Jeho prac. poměr skončí až dnem, který určíte jako den zrušení prac. poměru ve zkušeb ní době. To nelze udělat zpětně. Když mu zrušení odešlete dnes, uvedete, že dnešní den byl jeho posledním dnem zaměstnání (dnešním dnem mu rušíte prac. poměr). Do dneška ho povedete na neoml absenci. Denšním dnem ho odhlásíte na soc. i ZP. Potvrzení o zaměstnání (zápočťák) bych mu domů nezasílala, nemáte tu povinnost. Ať si ho vyzvedne.

• 26. 3. 2009 17:45

xy5

Jak dlouho nechodí do práce? Nešlo by zrušit PP dle § 55 odst. 1b)?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).