Čerpání dovolené po PPM a její krácení

• (neregistrovaný)

26. 3. 2009 14:50

Dobrý den,
    pročetla jsem si příspěvky v diskuzi,ale bohužel nikde jsem nenašla odpověď na to, co bych se potřebovala k této problematice ještě dozvědět. Můžete mi prosím Vás poradit ?
    Z roku 2009 by mi měl vzniknout nárok na řádnou dovolenou 40 dní (pracuji jako učitelka, neměl by být krácen, i když od dubna budu nastupovat na nemocenskou, nepřesáhne 100 promeškaných pracovních dnů). Dovolenou tudíž nemohu čerpat v řádném termínu, jak učitelé čerpají. Na MD bych měla nastoupit 19.8.2009 a končit by měla 3.3. 2010.
    Po ukončení PPM chci požádat o následné čerpání řádné dovolené z roku 2009, poté bych měla mít nárok na dovolenou za rok 2010.
    Jak mám sepsat žádost zaměstnavateli, tak abych mohla uplatnit i nárok dovolené z roku 2010 ?
    Mám napsat a podat nejdříve žádost na čerpání za rok 2009 a poté hned přiložit i další žádost o čerpání dovolené za rok 2010 ?
    Bude mi krácena dovolená na rok 2010, když po čerpání řádné dovolené budu nastupovat na rodičovskou dovolenou ?
    Děkuji moc za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 3. 2009 16:29

mzdovka (neregistrovaný)

Re: Čerpání dovolené po PPM a její kráce
      Pokud Vám nemocenská skutečně v r.2009 nepřesáhne 99 dnů/za 100-121 se už krátí o 1/12/,pak se dovolená nekrátí,přechází do r.2010,po PPM požádáte o čerpání dovolené za rok 2009 a zároveň i za 2010,pokud Vám vznikne nárok .. záleží,do kdy budete na PPM,protože doba PPM se započítává pro dovolenou jako odpracovaná doba ..pokud bude v roce 2010 více jak 60prac.dnů,pak se vám nebude krátit dovolená ani za rok 2010 .. ale musíte ji skutečně čerpat hned po skončení PPM ..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).