Re: kurzové rozdíly-vysoké čásky!!
co by nebylo - pokud přepočítáváte např. fakturu z července-srpna, kdy byl kurz cca 23 Kč a na konci roku přes 27, tak při fa za 10000eur to hodí 40000 KČ. To nechtějte vidět, kolik mi to háže na eurovém účtu.
Musíte k 31.12. přepočíst veškeré zahraniční měny kurzem k 31.12. a zaúčtovat tyto kurzové rozdíly - pokladny, banky, došlé faktury... prostě všechno. Ty částky mohou být značné, záleží kolik toho k přepočtu a z jakého času máte. A potom pozor na saldo při úhradách - mně se automaticky neaktualizuje, musím si pohlídat, abych při úhradě respektovala ty přepočtené částky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 3. 2009 19:49
Dobrý den, jsem docela vystrašená kurzovými rozdíly, které mi po přepočtu k 31.12.08 vznikly u valutové pokladny. Během roku účtuji vždy kurzem k prvnímu v daném měsíci. A teĎ mi k 31.12. vyšla kurzová ztráta přes 70.000 Kč!!!! Je to možné?. Nenacházím žádnou chybu. A vůbec jsem s těch kurzových rozdílu celá mimo. Jsou to nějaké divné čásky které mi vycházejí i u ostatních Eurových zůstatků (např. neuhrazené dodavatelské faktury v EUR) atd.... Je to v pořádku??