Re: Exekuce - oznameni zamestnanci
to, že má zam-ec exekuci, se již dávno dozvěděl (určitě mu přišel dopis domů)
to, že má zam-ec exekuci, zjistí z výplatní pásky, takže jedině, kdyby se Vás ptal, řeknete mu, čeho se exekuce týká, příp. výši, jakou budete srážet (samozřejmě, kde se počítá %, je ta výše jenom předběžná - každopádně, nic mu neofocujte apod.)
Když jste u exekucí, řekněte mi, jak donutit exekutora, aby zaslal nabytí právní moci, již od ledna ho uháním a nic, držím na účtě sražené peníze a to nemluvím o saldu, kde mi visí nezlikvidované mzdy za 8 měsíců. Nabídla jsem mu ať pošlou oznámení na firmu doporučeně pro zaměstnance, že dohlédneme, aby to převzal a zase nic.
Být vámi řeknu za-ci, ať zatlačí na exekutora. Na poslední pád si účastníci řízení (za-vatel i za-ec) může na postup exekutora stěžovat na Ministerstvu spravedlnosti (provádí dohled a ukládá sankce, když komora nečiní). Za-ec má k tomu pádný důvod, už mu několik let nemusely nabíhat úroky z blokované a neodvedené částky. Nejdříve bych exekutora vyzval ke sdělení právní moci, to je jasné. Ministerstvo má v současné době pifku na exekomoru, takže bych vám to i doporučoval.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 3. 2009 8:29
Je mzdova ucetni povinna oznamit doruceni exekucniho vymeru do spolecnosti zamestnanci, ktereho se tyka?