Pořízení auta - leasing nebo úvěr?

• (neregistrovaný)

27. 3. 2009 9:29

Dobrý den,
    prosím o radu. Firma s.r.o. chce koupit nové služební auto. Já mám zjistit, jaký způsob pořízení by byl v našem případě nejlepší. Toto OA bude sloužit čistě ke služebním účelům, cena cca 400 000 vč. DPH (samozřejmě od dubna s možností odpočtu). Zvažujeme leasing (což dle mého není úplně výhodné - auto nebude do splacení v majetku, nevím jak by to bylo v případě např. havárie atd.) nebo úvěr. Můžete mi někdo poradit, jaká tato varianta přináší rizika a naopak výhody? Dle mého názoru by bylo nejlepší koupit ho za hotové (tedy bez úvěrů), jenže to se majiteli moc nechce (i já chápu, že by tím vyčerpal značnou část fin. prostředků). Automobil chce pořídit co nejdříve - i když je možné, že podle zpráv počká do června, zda nebudou platit "paušální" náklady na firemní automobily. Nevíte, jak přesně to má fungovat - pokud to schválí? Děkuji moc za rady. Líba

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 3. 2009 11:59

Yknow (neregistrovaný)

Re: Pořízení auta - leasing nebo úvěr?
      Urcite uver:
      1.DPH odecte ihned cele-uver si tedy muze vzit pouze na ZD
      2. v pripade kradeze resi vse s pojistovnou sam (pokud se teda pojisti), takze nehrozi poplatky leas. spol + problemy s tim spojene, zrovna tak bouracka
      3.auto muze kdykoliv prodat

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).