Re: Prosím daňový poradce-problém
Janča
Řeším stejný problém,kdy společník taky jediný sám,sobě dluží
zaplacení závazků- nemá žádný příjem a výdaje nedaň. jsou akorát úroky z půjčky,které poskytl s.r.o.
taky jsem nad tím bádala a nakonec jsem to vyřešila půjčkou bezúročnou,ale je to pakárna vložil jako peníze a z nich si sám sobě zaplatil!!!!!!!!
Je to fakt hrozný
No, to je fakt pakárna a to mám ještě jeden oříšek, poté, co zkončila ta leasingová smlouva, auto se prodalo a jediný auto, které bylo k dizpozici,bylo auto jednatele.Tak se s ním sepsala smlouva jako s občanem o pronájmu, ten, ale nikdy tomu občanovi(jednateli) vyplacen nebyl, nejhorší na tom je, že když by se to "jakoby" zaplatilo, tak pro něho to bude příjem, který musel zdanit a navíc to ovlivní dávky jeho rodiny,(příspěvek na děti apod.), ty jo, fakt nevim jak z toho. Nejhorší je, že podnikáte za určiých podmínek a zvažujete kroky, které jsou v té době výhodné a možné a za 10 let vám kdosi změní zákon a to, co jste tenkrát dělala, je naprosto špatně, to je fakt hrozný, lepší asi nepodnikat:-(
Janča
Re: Je to fakt hrozný
Koukám ,že to mají naši páni podnikatelé stejný ten můj je už v důchodu, tak zvažuje zrušení s.r.o,ale to mu na rovinu řeknu at
to dá na zrušení nějakému daň. poradci nebot mi to za to nestojí
pouze problémy a problémy a nic z toho.Pajka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 3. 2009 11:48
Dobrý den, moc prosím o radu, jsem velice na vážkách jak dále pokračovat...
S.r.o. již více jak 2 roky nevykazuje téměř žádnou činnost, tudíž má daňový základ 0. Má ale velkou sumu závazků starších 3 let a znamená to tedy, že by nyní, byť je základ 0, musela všechny tyto závazky dát do přiznání a tím zvýšit daňový základ?
Úplně by ji to zničilo, když žádnou činnost nemá,tudíž nemá ani z čeho platit, navíc závazky které má jsou "jen" závazky mezi ní a druhou s.r.o., kde je stejný a jediný jednatel a společník, šlo o pronájem vozu, který měla ta druhá s.r.o. v leasingu a aby ho mohla tato s.r.o. používat, musela si ho podnajmout a nemohlo to být bezúplatně, jelikož je ta druhá s.r.o. ek.spřízněná.
Teď nevím jak z toho ven, šlo by to udělat, že se ten závazak "jakoby" zaplatí, ale s.r.o. má v pokladně 2000,- a další půjčka společníka je nemožná...
Děkuji moc za radu
Janča