Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 3. 2009 12:15
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda postupujeme správně. Převzal jsem novou firmu a zjistil jsem, že v předchozím roce předchozí účetní uplatňoval tyto náklady a nejsem si jist jeho správným postupem. Může mi na to někdo řici svůj názor?
Máme cca 10 zaměstnanců slovenské národnosti (dělníky), které půjčujeme na výpomoc jiné tuzemské firmě, která je vyšle případně na místo, kde pracují. Dodavateli vystavujeme vydané faktury za odvedenou práci našimi zaměstnanci. Zaměstnance vyplácíme sami. Náš dodavatel některé náklady za naše zaměstnance nám přefakturovává, jako pracovní oblečení atd. Zaměstnancům hradíme ubytování, příspíváme částečně na stravování, dopravu. Mají zaměstnanci nárok na stravné při práci nad 18hodin mimo naši firmu??
- uplaťnujeme do nákladů : mzdy, pojistné z mezd, nájem za ubytování zaměstnanců, 55% z obědů některých zaměstnanců, pracovní oblečení aj. drobnosti, které nám přefakturovává dodavatel u něhož pracují. Zaměstnancům přispíváme na příp. dopravu z místa ubytování na místo pracoviště. Mají zaměstnanci nárok na vyplacení stravného (Stravné - diety nad 18hod v rozmezí 138-165,- Kč -) a může si ho naše firma dát do nákladů?
Postupujeme správně a jsou výše uvedené náklady uznatelné?
Děkuji za odpověď.