Dobrý den,
nezáleží, zda je zaměstnavatel s.r.o. nebo OSVČ. Povinnosti mají stejné. Zákonů, kterými se oblast zaměstnávání řídí je skutečně hodně. Prvotní informace, tj. co vše zaměstnavatele čeká v článku: Chci se stát zaměstnavatelem. Kde všude se musím registrovat?
Dagmar Kučerová ;)
Chci se zeptat, zda mohu být "zaměstnaná" (DPP) člověkem s ŽL, pokud se jedná o zprostředkování služeb, které má v ŽL "zaneseno". Já sama jsem teď registrovaná na ÚP, ale pokud bych z ÚP chtěla odejít a stát se OBZP, mohla bych dostat o člověka se ŽL DPP?
Jde mi jen o to, do jaké výše bych si mohla na DPP vydělat a zda by za mě musel "zaměstnavatel" platit sociální pojištění, pokud bych se stala OBZP. ...
Poradíte mi, co dělat? Děkuju!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 5. 2011 23:42
Dobrý večer,
jak postupovat pokud se OSVČ stane zaměstnavatelem - je to stejné jako když je zaměstnavatel třeba s.r.o.? Konkrétně mám na mysli přihlašování zaměstnanců, měsíční přehledy + odvody - platby SP a ZP. Kterými zákony se v této oblasti řídit?