Mateřská dovolená - studentka

• (neregistrovaný)

28. 3. 2009 18:37

Dobrý den,
    nedávno jsem otěhotněla a zajímalo by mě, zda budu mít nárok na mateřskou dovolenou, když jsem byla zaměsatnaná 10 měsíců (květen 2008 - únor 2009) na částečný úvazek s účastí na nemocenském pojištění. Nyní zaměstnaná nejsem a studium na vysoké škole pravděpodobně skončím v červnu 2009. Dítě by se tedy mělo narodit cca 6 měsíců po ukončení studia a pravděpodobně nebudu v té době zaměstnaná. Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 3. 2009 18:49

yy (neregistrovaný)

Re: mateřská dovolená - studentka
      Nebudete-li zaměstnaná, nemůžete mít mateřskou dovolenou. Kdo by vám ji poskytl ?

• 28. 3. 2009 19:16

Janča (neregistrovaný)

A co nárok na peněžitou pomoc v mateřství? Měla jsem na mysli dávku nemocenského pojištění. Tu by mi měl dát nejspíš stát. Slyšela jsem, že studentům plyne po určitou dobu nějaká ochranná lhůta, tudíž bych zaměstnaná být nemusela.

• 28. 3. 2009 20:27

yy (neregistrovaný)

No jo, to si ale nesmíte plést pojmy. Mateřská dovolená je něco jiného než peněžitá pomoc v mateřství. Pokud nebudete zaměstnána nemáte nárok na peněžitou pomoc v mateřství ale na rodičovský příspěvek. Jinak si zde projděte historii, určitě najdete podrobné vysvětlení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).