OSVČ má ztrátu může mít daňový bonus?

• (neregistrovaný)

28. 3. 2009 20:29

Dobrý večer, vyplňuji v šabloně přiznání k dani z příjmu FO a počítá mi to daňový bonus.
    Skutečně OSVČ vzniká nárok na daňový bonus na dítě? Příjmy má skoro milion Kč na ř.101 Příloha 1na ř. 102 výdaje a vychází na ř. 113 ztráta asi 94 tisíc. Jiné příjmy nemá, nebyl zaměstnaný.
    Dále jsem zadala na str. 3 Tab. 2 údaje o dítěti - 12 měsíců a na ř. 72, 75, 77 to spočítalo daň. bonus 10.680 Kč a dále na ř. 91 Kč -10.680. Nebo to dítě nemám uvádět?
    Děkuji všem za radu
    Pěkný den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 3. 2009 22:36

JB (neregistrovaný)

Re: OSVČ má ztrátu může mít daňový bonus
      Na bonus na dítě má nárok každý i když je ve ztrátě,(pokud splňuje podmínky par. 35c,ZDP),takže bonus se bude vracet.Nezapomeňte uvést v DP v žádosti o přeplatek.

• 28. 3. 2009 22:36

Zuzi (neregistrovaný)

Musím se vám přiznat, že marně několik dní se snažím zjistit, kdy odpočet lze uplatnit.Zákon říká, že "příjmy z §6,7,8 a 9 musí činit minimálně 6x8000=48000 není jasné co v zákoně myslí pod "příjmy" hodně jsem to konzultovala a každý říká něco jiného. Zkusíte-li vyplnit daňovou kalkulačku na http://www.mesec.cz/danova-kalkulacka/podnikatele-osvc/ tak tá vam nedovolí vyplatot daňový bonus! Všude jinde vás odkazují na zákon a ocitnete se znovu na začátku odpovědi. Pak už jedině zkusit bonus uplatnit a čekat co na to FÚ řekne.

• 28. 3. 2009 23:12

JB (neregistrovaný)

Zuzi,mám sice tyto výpočty z Formstudia,ale teď jsem si to zkusila na kalkulačce www.mesec.cz.jak uvádíte a vyplivlo mi to skutečně přeplatek na daňovém bonusu,i když je z podnikání ztráta,ale příjem je podle mě příjem a ne základ daně.

• 28. 3. 2009 23:21

Zuzi (neregistrovaný)

Podle mě je to taky tak! Držím pěsti a doufám, že to tak skutečně je.Dík.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).