504 - 604

  • (neregistrovaný)

    29. 3. 2009 20:50

    Prosím o radu, účtuji o hotelu - ubytování a stravování. Nakopené potraviny na 504 a tržby za občerstvení 604. Je velký problém když mám účet 504 větší než účet 604? musí být vždy výnosový účet větší?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 3. 2009 20:53

      v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

      Re: 504 - 604
      Nemusí,ale musíte vědět priöč to tak je?
      - prodávám se ztrátou?
      - mám ještě zboží na provozovně a neprodal jsem?
      ...atd. Je na Vás, jak zdůvodníte. :-)))))Hezký večer

    • 29. 3. 2009 21:00

      Zoufalec (neregistrovaný)

      Re: 504 - 604
      Pokud bych prodával se ztrátou jelikož jsem začínajcí podnikatel tak mi to u finančího úřadu projde nebo na mě přijde hned kontrola jak vezmou do ruky výkazy a uvidí to? nerada bych na sebe upozornila.

    • 29. 3. 2009 21:39

      Eva M.

      Re: 504 - 604
      Nic ve zlém, ale můžete nám prozradit, o jaký hotel se jedná? Pokud ten hotel prodává za nižší ceny než nákupní, tak tam ráda pojedu s celou rodinou na dloooouhou dovolenou!

    • 30. 3. 2009 11:48

      MirkaP. (neregistrovaný)

      Re: 504 - 604
      Nakoupené potraviny musí na účet 131, resp. 132 a teprve při jejich spotřebě ( = prodeji) jdou do nákladů 504/132.
      Anebo účtovat nákupy rovnou na 504, ale na konci inventurní zůstatek na skladě naúčtovat 132/504 (nebo obráceně s mínusem, to už detail).
      Prostě musíte docílit toho, aby účtu 504 bylo pouze PRODANÉ zboží. Koneckonců se tak ten účet i jmenuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).