Re: Otisky prstů na docházku???
COŽE????? To snad nen pravda, no doufám, že toto dělat nelze! Na zákon Vás neodkážu, ale tohle ať si dělaj třeba v NASA, nebo podobných institucích. Já žasnu kam až spěje lidská drzost. Mě to příjde ponižující nemohu si pomoct. Vím, že jsem neporadila, ale jsem v šoku...
OT: Re: Otisky prstů na docházku???
Je to sice zvláštní ale určitě ne nepraktické, ona drzost některých zaměstnanců taky nezná mezí a pokud to prospěje firmě, tak proč ne. Pokud je to poctivý zaměstanec tak mu určitě nic nehrozí a nemusí se za nic stydět a bát.
Re: OT: Re: Otisky prstů na docházku???
nechci polemizovat nad tím, zda je to v rozporu se zákonem nebo nikoliv, ale o tomto doch. systému jsem se také dozvěděla, že místo doch. elektronické karty se otiskne třeba palec (aby se zabránilo, aby si zam-ci odpíchávali navzájem)
mělo to ale malý zádrhel - když zam-ec měl prst špinavý (ü některých zaměstnání se těžko ruce domývají, takže to nebylo pro ně použitelné)
Re: Otisky prstů na docházku???
naprosto perfektně popsáno, navíc po sejmutí otisku prstu se může stát, že zaměstnanec se třeba řízne nebo si jinak poraní papiláry a už ho to stejně nesrovná s původním otiskem a nevpustí nebo jinak neoprávní k něčemu dalšímu. Podle mne je tento způsob zbytečně náročný vzhledem k povinnostem zam-tele, dále zbytečně komplikovaný ve vztahu vymožitelnosti od zam-ců a nepraktický.
Za chvíli začnou brát foto z oční rohovky jak v Pentagonu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2009 12:49
Firma chce odebrat zaměstnancům otisky prstů kvůli docházkovému systému. Není to v rozporu s nějakým zákonem
na ochranu osobnosti nebo něco podobného?