Re: čistý příjem pro ÚP 07,potvrzení 09
Pokud byl pr.poměr skončen 2.9.08,bude průměrný čistý příjem vypočítaný z 2 Q 2008,jelikož tam neměl odpracováno 21 dnů,bude mít průměr pravděpodobný a výpočet čistého bude jak kdyby jste to počítala v 9/08..za podmínek,které byly v tom období ..byly jiné % daně !!!
Pokud budu brát pravděpodobný prům. výdělek, pak ten výpočet čistého bude jednoznačný - ZP, SP a daň se vypočítá stejně v roce 2008 i v roce 2009.
Na úřad práce se nehlásil, protože dostal invalidní důchod. Zřejmě mu jej nyní odebrali nebo přehodnotili na částečný a samozřejmě s tímto příjmem nevyjde, tak to řeší přes úřad práce. No a posledním zaměstnavatelem jsem byla já, proto chce ode mne povrzení - myslím si ale, že podporu asi nedostane pro rozvázání PP pro porušení prac. kázně, ale jde mi o to uvést správně čistý příjem.
a jak mu spočítate daň ?? když žádá o potvrzení až nyní ?? už dávno nemá podepsané daň.prohlášení,nelze tedy uplatnit slevu .. nevím,kde jste co našli,ale ve mzdách dělám více jak 15 let a ještě jsem tohle neslyšela .. kdyby přišel třeba za tři roky,tak musím brát v úvahu,kdy skončil prac.poměr a z toho vycházet .. jak se ZP,SP tak i daně ,..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2009 13:00
Prsoím o radu ve výpočtu čistého příjmu pro úřad práce. Zaměstnanec naposled pracoval 14.8.2007, nastoupil na PN, na které byl celý rok až do 14.8.2008, od 15.8.08 až do 2.9.08 měl neoml. absenci, pro kterou s ním byl PP rozvázán 2.9.08.
Nyní v březnu 09 mám vystavit potvrzení pro úřad práce o jeho čistém prům. výdělku.
Hrubý prům. výdělek jsem mu vypočítala podle skutečné HM a odprac. hodin za 3.Q/07, ale co s čistým? Použít výpočet daně podle zdanění platného v 3/09? (superhrubá mzda, 15%, sleva na dani 2070,-)
Sledovala jsem dřívější diskusi na toto téma, ale jednoznačný závěr z ní nevyplynul.
Díky Ivča