Výše PPM

• (neregistrovaný)

30. 3. 2009 14:41

Dobrý den, začátkem června nastoupím u svého zaměstnavatele PPM. Zajímá mě, jestli budu pobírat přibližně stejnou výši jako u předešlého dítka,které se narodilo 7/06. Tehdy denní výše byla 443,-Kč. Kromě PPM a následně proplacené dovolené, jsem žádné pč´říjmy od svého zaměstnavatele již neměla. Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 3. 2009 15:00

xy5

Re: výše PPM
      Dovolená Vám byla proplacena? To jste tedy ukončila PP. Pokud jste neukončila PP, měla jste dovolenou čerpat. Při výpočtu další PPM záleží, kolik dnů dovolené jste čerpala. Je možné, že budete pobírat ve stejné výši PPM, jako v r. 2006.

• 30. 3. 2009 16:01

Oliverus (neregistrovaný)

Myslela jsem, že jsem ji čerpala a byla mi proplacená, Dělalo to tuším 10 dní, ale už si opravdu nejsem jistá...

• 31. 3. 2009 6:40

xy5

tak to těch 10 dnů neovlivní, musí se jít při výpočtu vždy o 12 měs. zpět až se najde 30 kal. dnů
      spočítá se nynější DVZ a porovná se s tím, kterým byla placena předchozí PPM - to, co bude pro Vás výhodnější, tím bude placeno (za podmínky že stihnete nastoupit na tuto PPM do 4 let předchozího dítěte)

• 31. 3. 2009 10:47

Oliverus (neregistrovaný)

Tak ještě to upřesním, našla jsem doma staré výplatnice, čerpala jsem 17 dní dovolené a ještě mi byla loni proplacená jednorázová prémie za 10 let ve firmě 10.000,- hrubého. To by mělo být vše. Takže je šance, že to bude přibližně stejná výše? Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).