Přehled pro OSSZ

• (neregistrovaný)

30. 3. 2009 19:54

Prosím o kontrolu, pokud mi vyjde vypočtený vym.základ na ř. 27-58.822,- Kč. Musím tuto čáístku uvést na ř.28,29,31 a 32.
    a vypočítat pojistné 17.412,- Kč. A kde mohu odečíst 5.390,- Kč
    za každý celý měsíc pobírání nemocenských dávek, jak je uvedeno v pokynech*nemoc trvala celé 3 měsíce. Nerozumím tomu, poněvadž dnes jsem podala přehled a pracovnice mi vše opravila, a vlastně ty zálohy 3x které jsem neplatila teď musím doplatit.
    A u zdrav.pojišťovny je to zase obráceně.Dovede mi někdo na to odpovědět logicky,protože paní za přepážkou neví,spočítá to program. Pokud jste měl někdo také nemocenskou a máte s tím zkušenosti, poraďte.Dělám v této branži a už tomu přestávám rozumět. Díky.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 3. 2009 23:45

JB (neregistrovaný)

Re: přehled pro OSSZ
      Pokud jde o podnikání hlavní a vyjde vám na řádku 27 menší částka jak minimální vyměřovací základ což je 64.680.-Kč, musí se uvést tato částka.Od té se pak odečítají měsíce nemocenské,tedy ve vašem případě 3x5.390.-Kč,což by činilo 48.510.-Kč.Pojistné by vyšlo 14.359.-Kč.- mínus zaplacené zálohy a vyjde doplatek nebo přeplatek.Nestačí ovšem být 3 celé měsíce nemocná,ale důležité je,že jste si platila nemocenské a byly vám vypláceny nemocenské dávky.Potom SZ vystavuje potvrzení o době nemoci,které se přikládá k přehledu na ZP,kde se tyto měsíce na základě tohoto potrvzení(může být i ofocené neschopenky a uschopnění) snižují měsíce,kdy skutečně trvalo podnikání.Ve vašem případě by to nebylo 12 měsíců,ale 9 měsíců.

• 31. 3. 2009 6:37

marry99 (neregistrovaný)

Díky za odpověď, tak tak přesně jsem to odevzdala. Paní mi do řádků 28,29,31,32 napsala 58.822,- a teď musím doplatit zálohy,které jsem za ty 3 měsíce nemoci neplatila. Pak jsem se musela vrátit,aby mi dala potvrzení o pobírání nem.dávek pro ZP.
      Na koho se mám obrátit? Když jí to takhle spočítal program.
      Podotýkám,že platím nem.poj. a nem. dávky vyplácela ta samá pracovnice. Děkuji

• 31. 3. 2009 9:26

JB (neregistrovaný)

Musíte podle mě jít znovu na OSSZ,paní se musela splést,teď jsem si to ověřovala na naší OSSZ a bylo mi to takhle potvrzeno.Držím palce,jinak fakt nevím,kde by byl zakopaný pes.

• 31. 3. 2009 18:30

marry99 (neregistrovaný)

Tak jsem dnes volala na sociálku vedoucí odboru,ale bohužel nebyla přítomna. Kolegyně se na to dívala,taky mi nedovedla odpovědět,ale slíbila, že to prokonzultuje a zítra mi zavolá výsledek.Pak tady podám informaci, jak jsem dopadla.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).