Re: Pracovní úraz 2009
Řeším teď to stejné.
Nemocenské dávky musí vyplnit OSSZ (stejně jako je vyplňovala malým organizacím), jinak to nejde.
Co se týče formulářů, s Českou pojišťovnou mám problém. Na jejich www stránkách je formulář, který se nedá použít vůbec. Když jsem na pojišťovnu volala, řekli mi, že si mám stáhnout formulář od Kooperativy a jen "kooperativu" škrtnout a přepsat na ČP.
Také jsem na ČP zasílala Oznámení škodní události, poté mi poslali formulář Potvrzení o ztrátě na výdělku, kde už tedy jsou pro vyplnění uvedeny správné sazby nemocenských dávek, ale není tam vůbec kolonka pro náhradu mzdu. Já tu náhradu prostě připíšu a přičtu k nemocenským dávkám.
Nevím, co má Česká pojiš´tovna za problém, že nemůže vydat formulář, který by se dal použít. U Kooperativy žádný problém není.
Re: Pracovní úraz 2009
Ještě maličkost o výši nemocenských dávek musíte požádat ČSSZ, ale k tomu musíte poslat souhlas zaměstnance, tuto informaci jsme dostali tento měsíc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 3. 2009 11:25
Prosím vás, víte někdo, jakým způsobem se nově vyplňuje potvrzení o ztrátě na výdělku v případě prac.úrazu? Výši nemocenských dávek neznám, proto je nemohu vyplňovat (resp. mohu si je vypočítat, ale vyplácí je OSSZ, takže je tam stejně uvést nemohu). Neexistují nějaký novější formulář, než mám k dispozici, v němž by se rozlišovala náhrada mzdy v prvních 14 dnech PN a nemocenská? A nemocenskou potvrdí OSSZ?
Děkuji všem za kvalifikované názory.