Re: daňové zvýhodnění
§ 115 obč. zák.: Domácnost tvoří fyzické osoby, které spolu trvale žijí a společně uhrazují náklady na své potřeby.
Domnívám se, že skutečnost, že pobíráte přídavky a příjmy prarodičů se vám nezapočítávají nemá vliv a daňové zvýhodnění mohou prarodiče uplatnit.
POZOR !!!!!!
radí vám špatně .. pokud jste na sociálce vedená jako samoživitelka,nemůže si nikdo jiný uplatnit slevu na vaše dítě!!!! FÚ vám to na prohlášení uzná,ale kontrola z dávek na to přijde,že tím pádem máte společnou domácnost s někým .. koho neuvádíte do okruhu společně posuzovaných osob .. a budete vracet .. vy dávky nebo pradodič daně a k tomu penále .. tyto kontroly jsou důsledné a jsou každé dva roky !! můžete mít velký problém .. už jsem to několikrát zažila,když při kontrole u nás v mzdovce přišli na to,že někdo uplatňuje slevu na dítě a není ve společné domácnosti .. a byl malér !!!
>>>>>>>>>>>jejím manželem. Dočetla jsem se, že pokud nemám žádné
>>>>>>>>>>>příjmy, kde bych mohla uplatnit daňové zvýhodnění,
>>>>>>>>>>>mohla by slevu na dceru uplatňovat má matka jako
>>>>>>>>>>>prarodič.
>>>>>>>>>>>Nevím, za jaké období může prarodič uplatnit- ve
>>>>>>>>>>>spol.
>>>>>>>>>>>domácnosti s nimi žiji od roku 2007, ale trvalé
>>>>>>>>>>>bydliště zde mám teprve od srpna 2008. Popř. co
>>>>>>>>>>>bychom
>>>>>>>>>>>museli doložit na finanční úřad nebo zaměstnavateli
>>>>>>>
>>>>>>>ten jsem si přečetla, ale nevím, zda lze uplatnit,
>>>>>>>pokud pobírám přídavky a příjmy prarodičů se mi
>>>>>>>nezapočítávají a jsem vedená jako samoživitelka .
>>>>>>>poradí prosím
>>>>>>>někdo?
>>>>>>
>>>>>>§ 115 obč. zák.: Domácnost tvoří fyzické osoby, které
>>>>>>spolu trvale žijí a společně uhrazují náklady na své
>>>>>>potřeby.
>>>>>>
>>>>>>Domnívám se, že skutečnost, že pobíráte přídavky a
>>>>>>příjmy prarodičů se vám nezapočítávají nemá vliv a
>>>>>>daňové
>>>>>>zvýhodnění mohou prarodiče uplatnit.
>>>>>
>>>>>
>>>>>a co by mel prarodič doložit na finanční úřad,
>>>>>nějaké
>>>>>čestné prohlášení a kopii rodného listu dcery ?
>>>>čestné prohl. vás - že neuplatňujete
>>>>čestné prhl. prarodiče, že dítě žije ve spol. dom.
>>>>RL dítěte
>>>>Pokud to pro FÚ nebude dostačující, budou vás
>>>>kontaktovat
>>>
>>>
>>>tak já to zkusím, při nejhorším mi to neuznají
>>>moc děkuji za rady a pomoc
>>
>>tak koukám,že jsi si to asi nepřečetla .. spláčete
>>nad
>>výdělkem ..
>
>Třeba přečetla, ale nevěří. Nebo nechce věřit.
Tak já se přidám a podpořím mzdovku i Líbu. Skutečně nelze pro účely dávek sociální podpory vystupovat jako samoživitelka a pro daňové účely jako žijící s někým ve spol. domácnosti.
kdybych to neviděla na vlastní oči,jak pečlivě SSP kontroluje,tak bych to tady nepsala .. chci jen,aby neměl nepříjemnosti někdo další,kdo není znalý věci .. ale jsou i tací,kteří toho využívají vědomě a čekají,jestli se na to přijde .. viz naši tmavší .... :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Rodinný byznys, který chce „normální“ lidi naučit žít déle a zdravěji
Přijdou vám některé stávající daně bizarní? V minulosti se danily krby, okna i vousy
Sociálka znovu opravuje JMHZ, tentokrát snad už odstranila „vážné nedostatky“
Přiznání i přehledy OSVČ musíte podat elektronicky, nově se to týká i „zdravotka“
Senátní výbor podpořil snížení záloh OSVČ, mohlo by k němu dojít od června
DPP podle zákona o zemědělství a uplatnění slevy na pojistném
31. 3. 2009 12:43
dobrý den, jsem samoživitelka a od narození mé dcery v roce 2007 žiji ve společné domácnosti s mou matkou a jejím manželem. Dočetla jsem se, že pokud nemám žádné příjmy, kde bych mohla uplatnit daňové zvýhodnění, mohla by slevu na dceru uplatňovat má matka jako prarodič. Nevím, za jaké období může prarodič uplatnit- ve spol. domácnosti s nimi žiji od roku 2007, ale trvalé bydliště zde mám teprve od srpna 2008. Popř. co bychom museli doložit na finanční úřad nebo zaměstnavateli matky, aby mohla uplatňovat? moc vám děkuji za pomoc