Neschopenka (OSSZ) + exekuce

• 31. 3. 2009 19:19

Jakým způsobem řeší vaše OSSZ, když zam-ec je dlouhodobě nemocný a má exekuce? (výživné na několik dětí). Po mně chtějí, abych vše, co mám k těmto exekucím ofotila (všechna usnesení, uvědomění, č. účtů) a předala na OSSZ. Oni ale budou psát na soud o usnesení (naštěstí jsou v tomto příp. všechny z jednoho soudu). Proč jim nestačí, abych jim napsala č.j. + soud, ze kterého jsou exekuce vydané, komu a v jaké výši se má srážet - když si stejně o údaje napíši na soud?
    Kolik srazí a odešlou, to zase oznámí soudu.Až se uzdraví, tak se až za čas od soudu dozvím, zda sráželi a odeslali ve výši co měli? (možná, že z nemoc. dávek naběhne dluh, který pak budu muset dosrážet).Vždyť je to tak strašně složité na administrativu...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 3. 2009 20:07

mzdovka (neregistrovaný)

Re: neschopenka (OSSZ) + exekuce
      já jsem poslala na OSSZ dopis,kde jsem uvedla číslo ex,kým byla vydaná,kolik má vyživovaných osob.,nic víc po mě nechtěli .. nebudu jim přeci kopírovat to,co poslal soud mě .. ať si o to napíšou,tak to bylo řečeno na školení .. není mi jasné,proč to po vás chtějí :-( asi si myslí,že nemáme co na práci .. a nad tímto nikdo nepřemýšlel,když měnili nemocenskou .. bohužel,vždy to dělá někdo,kdo k tomu asi nikdy ani nepřičichnul :-)

• 31. 3. 2009 20:30

xy5

děkuji za reakci
      když jsem byla na školení, tak exekuce ještě neměli vůbec řešené
      protože jsem nenašla nic ani na stránkách ČSSZ (nevím, jestli jsem jenom špatně nehledala) k exekucím a ND, tak jsem volala na naši OSSZ, že mám ND + exekuci a že až jim nyní budu předávat neschopenky a vše ostatní, že jim předám písemně jenom č.j. (tak, jak píšete i Vy)
      Sdělili mi to, co jsem již napsala (vše ofotit a předat).Mně se to ale také nezdá - pořád se mluví o ochraně os. údajů, veřejnost byla ubezpečována z nejvyšších míst ministerstva, že se vše zjednoduší, že se to snad bude dělat "samo" a bez problémů, ale zlatě, když jsem nemocenské vyplácela ve firmě. Podle zdejších ohlasů zjišťuji, že práce přibyla všem MÚ.
      Asi jim nic k těmto exekucím na OSSZ ofocovat nebudu - pokud se jim to nebude líbit, budu požadovat, aby mi ukázali materiály, podle kterých mají postupovat (prý v těchto dnech konečně obdrželi metodické pokyny k exekucím z vyšších míst). Jsem zvědavá, jak v pátek pochodím (dám vědět). Když já těch neschopenek mám tolik, že se nám vyplatí to předávat osobně (místo placení poštovného).

• 31. 3. 2009 22:55

mzdovka (neregistrovaný)

Určitě jim žádné neověřené kopie ex k ničemu nebudou,ať si zajistí ze soudu doklady pro sebe ..zkusím se zeptat na naší OSSZ,jestli nějaké materiály existují,mám tam bývalou kolegyni :-) ..zítra to zjistím ..je ale pravda,že máme daleko víc práce,než když se nemocenská platila u nás ..

• 1. 4. 2009 8:45

Anna (neregistrovaný)

>>>>>>
      >>>
      >>>já jsem poslala na OSSZ dopis,kde jsem uvedla číslo
      >>>ex,kým byla vydaná,kolik má vyživovaných osob.,nic
      >>>víc
      >>>po mě nechtěli .. nebudu jim přeci kopírovat to,co
      >>>poslal soud mě .. ať si o to napíšou,tak to bylo
      >>>řečeno na
      >>>školení .. není mi jasné,proč to po vás chtějí :-(
      >>>asi
      >>>si myslí,že nemáme co na práci .. a nad tímto nikdo
      >>>nepřemýšlel,když měnili nemocenskou .. bohužel,vždy
      >>>to
      >>>dělá někdo,kdo k tomu asi nikdy ani nepřičichnul :-)
      >>
      >>děkuji za reakci
      >> když jsem byla na školení, tak exekuce ještě neměli
      >>vůbec řešené
      >>protože jsem nenašla nic ani na stránkách ČSSZ
      >>(nevím,
      >>jestli jsem jenom špatně nehledala) k exekucím a ND,
      >>tak jsem volala na naši OSSZ, že mám ND + exekuci a
      >>že
      >>až jim nyní budu předávat neschopenky a vše ostatní,
      >>že jim předám písemně jenom č.j. (tak, jak píšete i
      >>Vy)
      >>Sdělili mi to, co jsem již napsala (vše ofotit a
      >>předat).Mně se to ale také nezdá - pořád se mluví o
      >>ochraně
      >>os. údajů, veřejnost byla ubezpečována z nejvyšších
      >>míst ministerstva, že se vše zjednoduší, že se to
      >>snad
      >>bude dělat "samo" a bez problémů, ale zlatě, když
      >>jsem
      >>nemocenské vyplácela ve firmě. Podle zdejších ohlasů
      >>zjišťuji, že práce přibyla všem MÚ.
      >>Asi jim nic k těmto exekucím na OSSZ ofocovat nebudu
      >>-

>Určitě jim žádné neověřené kopie ex k ničemu
      >nebudou,ať si zajistí ze soudu doklady pro sebe ..zkusím se
      >zeptat na naší OSSZ,jestli nějaké materiály existují,mám
      >tam bývalou kolegyni :-) ..zítra to zjistím ..je ale
      >pravda,že máme daleko víc práce,než když se nemocenská
      >platila u nás ..
      Já bych to s OSSZ vůbec neřešila, nemám přece žádnou povinnost vyrozumívat nějaké další plátce. Na přiloze k nem. dávkám poznamenám, že mzda je obstavená a ev. dám vědět exekutorovi (soudu), že je povinný nemocný, ať si tu OSSZ obešlou. Význam to ale asi má jen v případě dlouhodobější nemoci.

• 1. 4. 2009 11:00

ha (neregistrovaný)

Na školení minulý týden, kde byli zástupci OSSZ nám řekli, že exekuce stále nejsou dořešeny, rozhodnutí o exe. je adresován zaměstnavateli - takže nic nepředávat.

• 1. 4. 2009 12:38

mzdovka (neregistrovaný)

slíbila jsem,že se zeptám .. kolegyňka je ale dva dny po kontrolách .. tak jen co bude,zjistím to :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).