Re: SOS - silniční daň !!!!!
Dobrý den,
co se týče uplatňování slev na silniční daň, tak my k daňovému přiznání kopii VTP nedokládáme a nikdy s tim žádný problém nebyl ani u automobilu, který jsme v průběhu roku prodali.
Co se týče opravného daňového přiznání, tak netušim, zda tam může být podáno ve stejný den, ale ze zkušenosti vim, že jsem ho dokládala vždy o něco později než v den, kdy bylo daňové přiznání řádné.
Já jsem to přiznání nestihl včas, podával jsem ho 9.2. jenže ještě ten den jsem ho potřeboval opravit, proto jsem ho udělal znovu,zaškrtl "opravné" a utíkal s tím na finančák. Úřednice dneska volala, že jsem neměl zaškrtnou opravné, ale dodatečné a hlavně, že prý to nesmí být v ten stejný den (nezdůvodnila proč).
Měli mi nějakou tu korunu vracet, tak chce asi za každou cenu najít důvod,proč to neudělat a naopak ode mě něco získat.
Hlavně ale potřebuji vědět, jestli je opravdu nutné, doložit nárok na slevu VTP? Asi jsem si měl udělat kopii a uschovat,teď už s tím nic neudělám, úřednice mají vždycky pravdu!!!!!!
1. zákon o správě daní a poplatků, §41 odst.3
2. VTP po nás chtěli na fú vždy když jsme pořídili nové auto, takže předpokládám, že , jestli ste to neposlal s přiznáním , tak se asi ozvou
K přiznání nemusíte kopii TP přikládat.
Avšak v případě kontroly FÚ musíte prokázat, že jste na slevu měl nárok. Jak jinak než předložením TP, ve Vašem případě kopií?
Pokud po mně fú chce, abych doložila nějaké doklady k přiznání, raději to udělám a předejdu případné kontrole.
Dobrý den,
opravné DP můžete podat, pokud máte chybu v řádném DP a stihnete ho opravit do lhůty pro podání rádného DP, pokud tuto lhůtu nestihnete, podává se dodatečné DP. Takže si myslím, že úřednice měla pravdu s tím, že jste měl podat dodatečné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 4. 2009 9:47
Prosím, kde je uvedeno,že:
1. opravné přiznání nemůže být podáno ve stejný den jako řádné??
2. pokuď uplatňujeme slevu tak musíme přiložit kopii VTP ???
Auto jsem během roku prodal a nenapadlo mě, že budu do budoucna potřebovat kopii VTP.