Re: Od kdy musím být plátce DPH? Penaliz
A který paragraf to stanoví, to vám neřekla?
Rok 2008 se počítal příjem za posledních 12 měsíců a od 1.1.2009 se počítá obrat a nikoliv příjem (uskutečněná zd. plnění). Limit je 1 mil. Kč.
Je tedy jedno, jestli jeden měsíc v r. 2008 máte příjem 100000,00 a další 2 měsíce třeba jenom 1000,00 Kč.
Re: Od kdy musím být plátce DPH? Penaliz
To je těžké takto odpovědět, v předcházejích letech se počítal u toho kdo vede učetnictví obrat a u toho kdo vede DE příjem, do toho se nepočítá prodej hmotného majetku . Od letoška se počítá úplata.Nepíšete zda jste během 12 měsíců na sebe navazujících nebo za l měsíc přesáhl l mil.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 4. 2009 15:20
Dobrý den.
Potřeboval bych pomoci...
Měl jsem za to, že: Plátce je osoba povinná k dani, jejíž obrat za nejvýše 12 kalendářních měsíců přesáhne částku 1.000.000,- Kč.
Nicméně včera jsem se chtěl na finančním úřadu zaregitrovat na plátce DPH (dosud jsem nebyl) a k mému zděšení mi paní za přepážkou sdělila (nebo jsem to alespoň tak pochopil), že musím doložit příjmy za posledních 24 měsíců a v případě, že jsem některý měsíc přetáhl částku 83333,- (100000/12), tak od tohoto měsíce mi bude finanční úřad penalizovat za pozdní přihlášení k DPH a to částkou 10% ze všech následujících příjmů!!!... V mém případě tedy od 8/2007!!!!
Prosím poradíte mi někdo?
Děkuji Vám