Daň z příjmu ze závislé č.

• (neregistrovaný)

1. 4. 2009 15:24

V roce 2008 jsem měla příjmy ze závislé činnosti cca 37000 od dvou zaměstnavatelů. HPP byl v 1.,2.,a 12. měsíci. Mezi tím jsem byla na ÚP a vykonávala činnost na dohodu(výdělěk do 4000 měs., srážková daň). Nyní jsem se dozvěděla, že by bylo výhodnější podat si sama DP, že by mi mohli vrátit zaplacenou daň za ty tři měsíce.
    Moc prosím o radu, zda je to tak, a v případě, že ano, jestli tak můžu učinit ještě nyní po termínu?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 4. 2009 15:38

M. (neregistrovaný)

Re: daň z příjmu ze závislé č.
      Pokud jste ve 12/08 měla zaměstnavatele mohla jste ho požádat o roční vyúčt.daně, srážková se tam nepočítá, ale to je do 15.2.09, jinak sama DP - potvrzení o příjmech od zaměstnavatelů, asi byly dva, DP myslím můžete podat i po termínu, asi se až tak nic nestane, když je to jen závislá činnost. Daň vrátí.

• 1. 4. 2009 18:20

MirkaP. (neregistrovaný)

Klidně podejte, vy nejste povinná DaP podat, vy můžete, nemusíte. Protože nemusíte, můžete klidně po 31/3 ... asi tři roky na to máte.

• 1. 4. 2009 21:29

mzdovka (neregistrovaný)

Proč jste si nepodepsala daňové prohlášení,když jste pracovala na dohodu? nemusela jsem tam mít daň žádnou,pokud jste byla na ÚP a pracovala při evidenci,měla jste si podepsat daň.prohlášení nebo do 15.2.2009 ho podepsat dodatečně u toho zaměstnavatele,kde byla ta dohoda .. asi jste prodělala dost peněz,když počítám,že z příjmu do 4000 je 600 srážková daň :-( .. účetní vás neupozornila ?? ach jo :-( ..takhle lidi přicházejí o své penízky ...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).