Fa v EUR českému plátci

• (neregistrovaný)

1. 4. 2009 20:07

Dobrý den, poprvé mám vystavit fakturu v EUR českému plátci.
    Můžete mně prosím poradit, jak by měla vypadat?

ZD 3361,20 EUR, DPH 19% 638,80 EUR, Celkem k úhradě 4000EUR
    a současně musí být uvedeno v Kč
    ZD 92 030,70 Kč, DPH 19% 17 490,30

Je tak správně? (DUZP 31.3., denní kurz ČNB), stačí, když rozpis v Kč bude na faktuře v "poznámce"? Nějak mi to tam nikam nejde. (Dělám v MONEY).

A jak bude vypadat úhrada? Necháme si platit na korunový účet, přepočtu podle kurzu, kterým nám banka přípíše a zbytek bude kurzový rozdíl?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 4. 2009 20:20

MB (neregistrovaný)

Re: Fa v EUR českému plátci
      Ty výpočty nejsou zcela přesné kurzem 27,38? a nesedí 19% DPH, trochu pečlivěji,jinak je ostatní správná úvaha, jen nevím proč vystavujete v €, když úhrada jde na účet Kč, ale asi v zájmu odběratele.

• 1. 4. 2009 20:35

Hoja (neregistrovaný)

Máme sjednanou celkou částku včetně DPH 4000 EUR, tak jsem to zadala do Money, kurz 37,38 a tak mi to program přepočítal, a jinak máte pravdu, je to v zájmu odběratele, a nám se kvůli jedné fa nevyplatí zakládat eurový účet, děkuji

• 1. 4. 2009 20:36

MirkaP. (neregistrovaný)

DPH musí být v CZK, takže nejdřív základ daně přepočítat z EUR do CZK, kurz je vhodné poznačit na fakturu také. Teprve v této částky spočítaáte DPH, tj. DPH se v eurech nevyčísluje.
      Obávám se, že tyhle věci po nás budou exportní firmy chtít stále častěji. Při těch kurzových turbulencích se jim ani moc nedivím.

• 28. 4. 2009 13:10

Radooza (neregistrovaný)

Při tisku si vyberte "Faktura s rozúčtováním" a pak si nemusíte dělat starosti s rozpisem v Kč do poznámky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).