Re: účty 342,331
Nerozumím téhle větě: Když mi z FÚ přijde dopis o převedení na jinou daň tak účtuji 3../342? A co s 331....
na 331 účtujete nároky zaměstnanců, na 342 zase vztahy s FU z titulu daně ze závislé činnosti ( a bonusů). Pokud vám FU napíše, že daň ze závislé činnosti (bunus) vám nepošlle, ale použije ho nař. na splátku daně z příjmů PO, pak musíte zaúčtovat 341/342...ale nároky zaměstnanců na 331 se přeci nemění? Nebo něčemu nerozumím?
Re: účty 342,331
Ano, prostě to, co musíte vyplatit zaměstnancům v lednu jako mzdu za prosinec - závazek vůči zaměstnancům se to jmenuje:-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 4. 2009 22:36
Dobrý večer, potřebuji poradit. Ke konci roku by mi na účtu 331 měla zůstávat suma čistých mezd za 12/08 + nevyplacené bonusy z FÚ? Bonusy účtuji 342/331. Když mi z FÚ přijde dopis o převedení na jinou daň tak účtuji 3../342? A co s 331? S tou se nic nedějě? Už fakt nevím. Díky