Re: Přeplatek na dani
Souhalsím s tím, že když nevyjde nedoplatek, tak pár dnů snad nebude problém, ale zajímalo by mě proč by neměl povinnost podávat DP, má povinnost. Buď požádat zaměstnavatele anebo pokud je tam nějaký souběh nebo jiný důvod proč zaměstnavatel nemůže, tak musí podat sám.
Re: Přeplatek na dani
Nojo, tak takhle by to opravdu vycházelo na vratku 75 Kč. To jste si mohla jednoduše během chvilky spočítat v ruce a nemusela jste platit za formulář. Nemůže třeba uplatnit slevu na manželku (pokud by měla za loňský rok příjmy do 68000) nebo nemá třeba nějaké životní pojištění, které by si mohl odečíst nebo úroky z půjčky na bydlení?
Nejsem si ale jistá, zda nebyl povinen podat přiznání včas, i když neměl z podnikání příjmy, když neměl ŽL pozastavený.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 4. 2009 11:15
Prosím o radu, bratr mě požádal o vyplnění přiznání k dani z píjmu FO. V r. 2008 byl zaměstnán u jednoho zaměstnavatele, dílčí základ daně cca 500.000, na zálohách zaplatil cca 40.000, z podnikání neměl žádné příjmy ani výdaje.l Při vyplňování přiznání podle zdejší šablony mi na řádku 45 vyskočí text LIMIT a na všech řádcích pro daň text HODNOTA. Myslím si, že je to tím, že neměl povinnost podávat daň. přiznání, bratr mi tvrdí, že účetní mu řekla, že mu FÚ bude vracet přeplatek na dani. Jak ale k tomu přeplatku dojdu, když mě formulář nepustí dál a proč mě nepustí ? Mám někde chybu ?