Chybí PPD k F za materiál 4roky staré

• (neregistrovaný)

2. 4. 2009 13:20

Dobrý den, mám problém, kontrolovala jsem DE manžela z let 2004, 2005, kterou mu vedla jakási paní "účetní" a přišla jsem na to, že u některých přijatých faktur za hotové, za materiál není doložen pokladní doklad. Ale účetní to zaúčtovala jako zaplacené v den vystavení faktury a podle manžela tomu tak i bylo, že to platil vždy hned, ale ten doklad pokladní doklad tam chybí. Tak co s tím, když už to je tolik let. Manžel je plátce DPH.Mám zažádat dodavatele o kopii příjmových dokladů, ale mám dojem, že firma už neexistuje. Předem děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 4. 2009 13:36

MirkaP. (neregistrovaný)

Re: Chybí PPD k F za materiál 4roky star
      byl v těch letech ve ztrát2?
      Jesli ne, tak se na to .. víte co, protože na to už kontrola přijít nemůže.

• 3. 4. 2009 9:03

ajulinka (neregistrovaný)

ne, ve ztrátách nebyl. Jaktože už na to kontrola přijít nemůže? Myslela jsem, že povinnost archivovat doklady je dlouhá. No a jak dlouhou dobu zpátky se tedy kontroly provádí?

• 3. 4. 2009 11:24

MirkaP. (neregistrovaný)

3 roky zpět. Tj. za rok 2005 podáno DaP 31/3/06, doba pro kontrolu skončila 31/3/09. Pokud podával v červnu, ještě běží.

• 3. 4. 2009 12:04

akras (neregistrovaný)

Pokud bylo uhrazeno v hotovosti a bylo správně zaevidováno jako uhrazené a na fakturách je uvedeno platba v hotovosti tak pokladní doklad není nezbytně nutný. Jinak kontrola roku 2005 končí až 31.12.2009 - počítá se na rok né na měsíc.

• 3. 4. 2009 14:45

MirkaP. (neregistrovaný)

"K ústavním soudcům doputovala stížnost Daniely Vrtiškové z Prahy. Už v roce 1998 prodala byt po rodičích. Po několika letech jí ale přišel výměr od finančního úřadu: měla zaplatit skoro 365 tisíc na dani z příjmu. Vrtišková se začala bránit.
      Nesouhlasila, že měla vůbec nějakou daň platit. Ale hlavně si stěžovala, že jí "doplatek" přišel až dlouho po třech letech, jež má berňák ze zákona na to, aby dlužnou daň vymohl. Daňové přiznání totiž podávala za rok 1998, lhůta, po níž by už na ni úředníci nemohli, tedy měla uplynout na konci roku 2001.
      Jenže úřad lhůtu počítal jinak: nejprve do ní zahrnul celý rok 1999, v němž Vrtišková podávala přiznání. A pak připočetl další tři roky. Ze tříleté lhůty tak byla rázem téměř čtyřletá.
      "Lhůtu k vyměření daně nelze prodlužovat bez racionálního vysvětlení důvodů, proč nebyla věc vyřízena v základní tříleté lhůtě. Výsledkem je prodloužení nejistoty daňového subjektu," prohlásil senát vedený soudkyní Ivanou Janů."
      Hospodářské noviny 9/2/09

• 4. 4. 2009 8:58

ajulinka (neregistrovaný)

takže to mám pochopit tak, že u faktur za hotové není nezbytně nutný příjmový pokladní doklad? Myslela jsem, že bych se mohla obrátit na firmu, která fa vystavila, a že by mi mohla poskytnout alespoň kopii dokladu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).