Re: Chybí PPD k F za materiál 4roky star
3 roky zpět. Tj. za rok 2005 podáno DaP 31/3/06, doba pro kontrolu skončila 31/3/09. Pokud podával v červnu, ještě běží.
Re: Chybí PPD k F za materiál 4roky star
"K ústavním soudcům doputovala stížnost Daniely Vrtiškové z Prahy. Už v roce 1998 prodala byt po rodičích. Po několika letech jí ale přišel výměr od finančního úřadu: měla zaplatit skoro 365 tisíc na dani z příjmu. Vrtišková se začala bránit.
Nesouhlasila, že měla vůbec nějakou daň platit. Ale hlavně si stěžovala, že jí "doplatek" přišel až dlouho po třech letech, jež má berňák ze zákona na to, aby dlužnou daň vymohl. Daňové přiznání totiž podávala za rok 1998, lhůta, po níž by už na ni úředníci nemohli, tedy měla uplynout na konci roku 2001.
Jenže úřad lhůtu počítal jinak: nejprve do ní zahrnul celý rok 1999, v němž Vrtišková podávala přiznání. A pak připočetl další tři roky. Ze tříleté lhůty tak byla rázem téměř čtyřletá.
"Lhůtu k vyměření daně nelze prodlužovat bez racionálního vysvětlení důvodů, proč nebyla věc vyřízena v základní tříleté lhůtě. Výsledkem je prodloužení nejistoty daňového subjektu," prohlásil senát vedený soudkyní Ivanou Janů."
Hospodářské noviny 9/2/09
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 4. 2009 13:20
Dobrý den, mám problém, kontrolovala jsem DE manžela z let 2004, 2005, kterou mu vedla jakási paní "účetní" a přišla jsem na to, že u některých přijatých faktur za hotové, za materiál není doložen pokladní doklad. Ale účetní to zaúčtovala jako zaplacené v den vystavení faktury a podle manžela tomu tak i bylo, že to platil vždy hned, ale ten doklad pokladní doklad tam chybí. Tak co s tím, když už to je tolik let. Manžel je plátce DPH.Mám zažádat dodavatele o kopii příjmových dokladů, ale mám dojem, že firma už neexistuje. Předem děkuji za odpověď.